Túrkeve TermálfürdőA Nagykunság egyik kedvelt üdülőhelye Túrkeve az ottani Túrkeve Termálfürdő révén. A Hortobágy-Berettyó partján fekvő település nemcsak gyógyfürdőjéről, hanem fesztiváljairól is híres.

Település és fürdő
Túrkeve az Alföld északi részén, Jász-Nagykun-Szolnok megyében található. A 9000 állandó lakosú kisváros Kisújszállás és Mezőtúr közelében fekszik. Elhelyezkedésénél fogva az ország egyik legmelegebb városa, ahol az átlagosnál jóval kevesebb a csapadékmennyiség. Túrkeve is azon települések közé tartozik, amely az 50-es, 60-as évek kőolaj- és földgázkutatásának köszönheti, hogy rábukkantak az gyógyvízkincsére. A korábbi strandfürdő korszerűsítése után 2002-ben nyílt meg a Túrkeve Termál- és Élményfürdő. A településen rendezett fesztiváloknak – Kevi juhászfesztivál május közepén, és a Kevi böllértalálkozó február közepén – és a gyógyfürdőnek köszönhetően a város életében egyre nagyobb szerep jut a turizmusnak.

Gyógyhatás
Több mint 2000 méter mélyről tör felszínre a túrkevei gyógyvíz, amely idült ízületi, reumatikus betegségek kezelésére alkalmas. Kedvező hatása van a műtétek utáni rehabilitáció során és egyes bőrbetegségek gyógyulását is elősegíti.

Szolgáltatások
A Túrkeve Termálfürdőben egyaránt megtalálja számítását, aki a gyógyvíztől gyógyulást vár, és az is, aki enyhülést keres a forró nyári hőségben, vagy sportolna, esetleg testi-lelki feltöltődésre, pihenésre vágyik. A csendes, nyugodt környezetben felépült fedett élményfürdő családbarát szolgáltatásai pihentető kikapcsolódást nyújtanak az egész családnak. Kisgyermekes családoknak jó választás lehet a pancsoló- és gyermekmedence, a gyermekcsúszda, az izgalmas játszóház, a baba-mama sarok és pelenkázó helyiség miatt. A gyógyulni vágyóknak ajánlható a kültéri és beltéri gyógyvizes medencék, a Kneipp-taposó, a „Himalája” sószoba és az gyermekeknek szánt „só-homokozó” miatt. A fürdőben mindezek mellett különféle kezelések, masszázsok (például frissítő masszázs, talpmasszázs, illóolajos masszázs) is elérhetők, továbbá szauna, gőzkabin és merülő medencéket is a vendégek rendelkezésére állnak.

A létesítményben reumatológus és fizioterápiás szakorvos rendel, valamint egy fogászati rendelő is működik. Túrkevén a következő gyógykezelések érhetők el: medencefürdő, kádfürdő, tangentor, szénsavfürdő, súlyfürdő, gyógymasszázs és gyógytorna.

A fürdőben elfogadják mindhárom szolgáltató, azaz a K&H, az MKB, valamint az OTP által kibocsátott Széchenyi Pihenő Kártyát.

A Túrkevei Termálfürdő belépőjegyeinek árait ide kattintva találja!Elérhetőség

5420 Túrkeve, Kuthen király utca 11.

Telefon: +36-56-361-534

weboldal