• A Napfényfürdő Aquapolis Szeged színvonalas, nagy területű élményfürdője.

  • A modern létesítményben gyógyvizes medencék is találhatók.

Érdekességek és tudnivalók a Napfényfürdő-Aquapolis élményfürdőről

1. A Tisza és a Maros találkozásánál található Csongrád megye székhelye, 160 ezer lakosával az ország negyedik legnagyobb települése. Szeged környékén az országos átlagnál magasabb a napsütése órák száma, ezért a “napfény városának” is szokták hívni, innen ered a fürdő elnevezése is. (Szegeden egy másik, patinás termálfürdő is működik: az Anna Fürdőről itt olvashat bővebben).

2. A város újabb fürdője, a Napfényfürdő Aquapolis 2010 tavaszán nyitotta meg kapuit, mindössze néhány percre a megyeszékhely történelmi belvárosától. A Napfényfürdő révén a környék egyik legnagyobb és legmodernebb élményfürdője Szegeden található. A fürdőhöz egy szálloda is kapcsolódik.

Napfényfürdő Aquapolis Szeged

3. Az úgynevezett Dóra kutat 1958-ban fúrták és jelenleg is 70 fokos vizet ad. A forrás vizét a 2000-es évek elején vizsgálta a Szegedi Tudományegyetem és a tesztek alapján igazolták a gyógyhatását.  A víz mozgásszervi betegségek, ágyéki gerincbántalmak, baleseti műtétek utókezelése során, ízületi kopások esetén és csontritkulás kezelésére is kiválóan alkalmas.

4. A hatalmas fürdőkomplexum 1000 méternyi csúszdát, gyógyvizes medencéket, élményfürdő-részleget, úszómedencét, gyerekmedencét, játszóházat, exkluzív – pihenő – wellness részleget foglal magában. A medencékben sodrófolyosó, pezsgőágyak, zuhatag működik. A létesítményhez kültéri medencék is kapcsolódnak, kiúszási lehetőséggel. A medencéken túl a Napfényfürdő szolgáltatásai közé tartozik a bel- és kültéri szauna, a tepidárium, a sókamra, az aromaszoba. A Napfényfürdőben külön gyógyászati részleg és nappali kórház is működik, ahol az egészségbiztosító  által finanszírozott kezelések is igénybe vehetők.

Napfényfürdő Aquapolis nyugdíjaskedvezmény

Szubjektív vélemény a Napfényfürdő-Aquapolisról

Szeged bőven megér egy többnapos üdülést is és ezen belül mindenképpen érdemes ellátogatni a város színvonalas élményfürdőjébe. Különösen ajánlható a kisgyerekes családok számára a Napfényfürdő felkeresése.

A Napfényfürdő belépőjegyeinek árait ide kattintva találja!

A Napfényfürdő nyitvatartási idejét itt találja!
Elérhetőség

6726 Szeged, Torontál tér 1.

Telefon: +36-62-566-488

weboldal

Hol van ez a fürdő? A lenti térképen megnézheti:


Itt megnézhet egy videót is a fürdőről: