• A Thermal Spa Siklós Pécstől délre, a horvát határ közelében található.

  • A színvonalas termálfürdőben több mint tíz medence várja a vendégeket.

Érdekességek és tudnivalók a siklósi fürdőről

1. A Baranya megyében található városban közel kilencezren élnek. A szomszédos település Harkány, s Pécstől délre is csak 28 kilométerre fekszik, a horvát határtól pedig 14 kilométerre északra található. A Villányi-hegység lábánál fekvő Siklós egyik fő nevezetessége a vár, ami jelenleg múzeumként működik. A várban kialakított szabadtéri színpadon nyaranként színházi előadásokat, koncerteket tartanak.

2. A siklósi forrás vizét már a török időkben is használták fürdésre. Ennek ellenére sokáig nem számított jelentősebb üdülőhelynek Siklós, hiszen a fürdője pusztán kültéri medencékkel rendelkezett, és csak májustól szeptemberig tartott nyitva. A siklósi fürdő fejlődésének a gátját jelentette az is, hogy nem volt jelentős szállodai kapacitás a településen. Ebben hozott változást a 2008 őszén megkezdett komplex fürdőfejlesztés, aminek révén a korábbi szabadtéri strandfürdő helyén egy modern, egész évben nyitva tartó élményfürdő épült, majd mellette egy négycsillagos hotel nyitotta meg kapuit. A Thermal Spa Siklós nevet kapott fürdő 2010 augusztusa óta üzemel.

3. Az ötezer négyzetméteres területen fekvő fürdőkomplexumban összesen 12 medence található. Köztük élménymedencék, különböző mélységű gyermekmedencék, 33 méteres úszómedence és termálvizes ülőmedencék is találhatók.

4. A létesítményben mindezeken felül masszázs, sószoba, szaunavilág, szolárium, sportpályák, napozó terasz és vendéglátó egységek is a fürdőzők rendelkezésére állnak.

Siklósi Termálfürdő

Szubjektív vélemény a siklósi fürdőről

Színvonalas fürdőről van szó, amit akár kisgyerekes családoknak is érdemes felkeresni. A siklósi pihenést megéri a környék felfedezésével is összekötni.

A Siklósi Fürdő belépőjegyeinek árait ide kattintva találja!

A Siklósi Fürdő nyitvatartási idejét itt találja!Elérhetőség

7800 Siklós, Baross Gábor utca 8/A.

Telefon: +36-72-351-739

weboldal

Szállás Siklóson

Siklóson egész széles szálláskínálat áll a vendégek rendelkezésére. Szálloda és számos apartman, vendégház működik a városban. Ezeknek a listáját megtalálja a város honlapján.

Hol van a siklósi fürdő? A lenti térképen megnézheti: