Szigetvári TermálfürdőA török kori műemlékeiről és a Kisváros tévésorozatból ismert baranyai településen a 60-as években találtak termálvizet. A Szigetvári Gyógyfürdő épületének formája is a történelmi múltra utal.

Település és fürdő

Szigetvár Baranya megye nyugati felén fekszik. A tízezer lakosú kisvárost érinti a Nagykanizsa-Pécs vasútvonal. Közúton Pécs felől a 6-os, Kaposvárról a 67-es úton közelíthető meg, a horvát határtól 31 kilométerre fekszik. Szigetvár nevezetességei közé tartozik a vár, valamint Szulejmán szultán és Ali pasa dzsámija. A településen 1966-ban találtak termálvizet. A Szigetvári Fürdő épülete kupolájával és tornyaival a városban található török műemlékek hangulatát idézi.

Gyógyhatás

Mozgásszervi, ízületi és reumatikus panaszok esetén jelenthet segítséget a szigetvári gyógyvíz. Fluoridtartalma révén a csontritkulás megelőzésében, illetve kezelésében is hatékony lehet. Bizonyos műtétek – például csonttörés – után elősegíti a rehabilitációt. Szív- és érrendszeri megbetegedésben szenvedők is fürödhetnek a szigetvári vízben.

Szolgáltatások

A Szigetvári Gyógyfürdőben két gyógyvizes medence, egy termálvizes élménymedence, valamint egy gitár-alakú strandmedence, egy sport medence, gyermekpancsoló és jacuzzi található. A fürdőben elérhető gőzkabin és többféle szauna. Számos gyógyászati szolgáltatást is igénybe vehetnek a vendégek: különféle masszázsok, szénsavas kádfürdő, iszappakolás, elektroterápiás kezelések galvánfürdő, víz alatti sugármasszázs alkotják a repertoárt. A termálfürdő egész évben nyitva tart.

A Szigetvári Gyógyfürdőben elfogadják mindhárom szolgáltató, azaz a K&H, az MKB, valamint az OTP által kibocsátott Széchenyi Pihenő Kártyát is.

A Szigetvári Gyógyfürdő belépőjegyeinek árait ide kattintva találja!




Elérhetőség

7900 Szigetvár, Tinódi utca 1/1. (bejárat az Alapi Gáspár utca felől)

Telefon: +36-73-510-293

weboldal