• A Budapest harmadik kerületében található Pünkösdfürdő Strand a nyugodtabb, a családiasabb fürdőhelyek kedvelőinek ajánlott.

  • A hűvösebb vizű strandfürdő a nyári strandszezonban üzemel.

Érdekességek és tudnivalók a Pünkösdfürdői Strandról

1. Budapest legészakibb fürdője Óbuda területén található. A fürdő tömegközlekedéssel a 34-es busszal közelíthető meg. Maga Pünkösdfürdő a XX. század 30-as éveiben épült, tervei Hajós Alfréd nevéhez fűződnek. Pünkösdfürdőnek szinte védjegyévé vált a medencéket körülvevő, hatalmas fákkal tarkított parkos zöldterület. Pünkösdfürdőn a 2000-es évek elején jelentős strandrekonstrukció történt, aminek keretében modernizálták az összes medencét és egy szaunavilágot is kialakítottak. A fürdő csak a nyári szezonban tart nyitva.

2. Fontos megjegyezni, hogy a Pünkösdfürdői Strand vize nem minősül gyógyvíznek. Az óbudai fürdőben elérhető víz úgynevezett akratoterma, azaz egyszerű hévíz. Ez Pünkösdfürdőn egy lágyabb, alacsonyabb oldott ásványianyag-tartalmú vizet jelent, amelynek bizonyított gyógyhatása nincs. Ugyanakkor a szakirodalom szerint az egyszerű hévizeknek is kedvező élettani hatásaik vannak, különösen a reumás megbetegedések esetén. Hasonló vize vagy egyébként a Pünkösdfürdő közelében lévő Római Strandfürdőnek is.

3. Strand-, élmény-, valamint egy gyermekmedence áll a vendégek rendelkezésére és lehetőség van szaunázásra is. A medencék vizének hőmérséklete általában 24 Celsius-fok körül alakul, a gyermekmedence vize ennél 1-2 Celsius-fokkal melegebb szokott lenni.

Pünkösdfürdői strandfürdő

A Pünkösdfürdői Strandfürdő belépőjegyeinek árait ide kattintva találja!
Elérhetőség

1039 Budapest, Királyok útja 272.

Telefon: +36-1-388-6665

weboldal

Budapest turisztikai honlapja

A lenti térképen láthatja, hogy merrefelé található a Pünkösdfürdői Strand: