• Az Óbudán szezonálisan üzemelő Római Strandfürdő erősségének a hatalmas élménymedence, valamint egy szintén nagy méretű gyermekmedence számít.

  • Nem véletlen, hogy sokan strandolnak itt nyaranta.

Érdekességek és tudnivalók a Római Strandfürdőről

1. A Római Strandfürdő Budapest III. kerületében található. Tömegközlekedéssel elérhető a 34-es és a 106-os busszal. A fürdő nevének eredetét az adja, hogy már a római időkben is ismerték ezt a forrást, a régészek egy szentélyt is feltártak, amit valószínűleg a víz tiszteletére emeltek.  A Római Fürdőt a múlt század 30-as éveiben alakították ki – hasonlóan Pünkösdfürdőhöz  – a jelenlegi formáját azonban a 60-as években nyerte el. A 2000-es évek elején a Római Strand medencéit korszerű vízforgató berendezésekkel látták el, a korábbi strandmedencét élményelemekkel szerelték fel és bővítették a  gyermekmedencét is.

2. A Római Fürdő vize nem gyógyvíz, hanem egyszerű hévíz. A Pünkösdfürdői strandon is hasonló jellegű víz tör fel, valószínűleg a két fürdő azonos forrásból táplálkozik. A Római Strand lágy hévize a reumatikus betegségekkel küszködőknek lehet hasznos.

3. A Római Strandfürdőben egy strandmedence, egy úszómedence, valamint egy gyermekmedence működik. Ezen felül egy csúszdaparkot is kialakítottak. A vendégek rendelkezésére áll a Római Fürdőben szauna és gőzkamra is. Fedett rész híján a Római Strandfürdő csak szezonálisan, a nyári időszakban tart nyitva.

Római strandfürdő

A Római Strandfürdő belépőjegyeinek árait ide kattintva találja!
Elérhetőség

1031 Budapest, Rozgonyi Piroska utca 2.

Telefon: +36-1-388-9740

weboldal

Budapest turisztikai honlapja

Itt megnézhet egy videót a Római Strandfürdőről: