• Hajdúszoboszlótól 26 kilométerre található a püspökladányi „Sárrét Kincse” gyógyfürdő.

  • Az itt található minősített gyógyvíz elsősorban ízületi megbetegedések esetén hatékony.

Érdekességek és tudnivalók a püspökladányi fürdőről

1. A 14 ezer lakosú Püspökladány Hajdú-Bihar megye nyugati részén fekszik. Az alföldi települést 1986-ban nyilvánították várossá. Püspökladányban a múlt század 20-as éveiben találtak termálvizet, ami 1987 óta gyógyvíznek számít. Az egész évben nyitva tartó fürdő 2003-ban gyógyászati centrummal bővült.

2. A püspökladányiak a hajdúszoboszlóihoz hasonlítják a gyógyvizüket. Ízületi gyulladások és elváltozások esetén igazolt a víz gyógyító ereje. Ezen felül hatékony idegfájdalmak, különféle gyulladások, egyes bőrbetegségek és érszűkület esetén. A Püspökladányi Gyógyfürdőben két reumatológus szakorvos rendel és egy ortopéd szakorvosi magánrendelő is működik.

Püspökladányi Sárrét Kincse fürdő beltéri medencéje

3. A Püspökladányi Gyógyfürdőben négy kültéri medence található. Gyógy-, úszó-, gyermek és egy tanmedence várja a vendégeket. A fedett részen gyógyvizes medencefürdő működik. Püspökladányban számos gyógyászati szolgáltatás is elérhető: iszapkezelés, súlyfürdő, szénsavas kádfürdő, víz alatti sugármasszázs, fizikoterápiás kezelések és orvosi gyógymasszázs. Ezen felül szauna és szolárium is működik a püspökladányi létesítményben. A gyógyászati kezelések NEAK támogatással is igénybe vehetők.

Püspökladány gyógyfürdő

Szubjektív vélemény a Sárrét Kincse fürdőről

Klasszikus gyógyfürdő kitűnő gyógyvízzel, a szezonban barátságos strandi résszel. Elsősorban a település vonzáskörzetében ismerik a gyógyfürdőt, pedig megérdemelné az országos hírnevet is.

A Püspökladányi Gyógyfürdő belépőjegyeinek árait ide kattintva találja!

A fürdő nyitvatartási idejéről itt tájékozódhat!
Elérhetőség

4150 Püspökladány, Petőfi utca 62.

Telefon: +36-54-450-946

weboldal

Püspökladány honlapja

Szállás Püspökladányban

Ide kattintva a település holnapján megtalálja a püspökladányi szállások listáját. Hotel, motel, kemping és panzió is található a városban.

A lenti térképen láthatja, hogy merrefelé található a gyógyfürdő:


Itt megnézhet egy látványos videót is a püspökladányi fürdőről: