• A Palatinus Gyógyfürdő számít Budapest legnagyobb területű és a szezonban a legszélesebb medencekínálatot biztosító termálfürdőjének.

  • Fő erősségüket a szabadtéri medencekínálat jelenti, de fedett medencékkel is rendelkezik a fürdő.

  • A Palatinusban fürdőgyógyászati kezelések is elérhetők.

Érdekességek és tudnivalók a Palatinus Gyógyfürdőről

1. A Palatinus, vagy „becenevén” Pala a főváros legnagyobb területű és az egyik legnagyobb múltra visszatekintő termálfürdője. A Margitszigeten található fürdőt 1919-ben nyitották meg, még meglehetősen kezdetleges formában. Az ezt követő esztendőben zárva tartott, hogy 1921-ben már modernizált fürdőként nyithassa meg újra a kapuit.

2. Az 1920-as években a nyolc hektáron fekvő fürdőben egy nagyobb és két kisebb medence jelentette a választékot, de már akkortájt is rengeteg vendéget vonzott nyaranként. 1937-ben adták át a hatalmas különlegességnek számító hullámmedencét.

Palatinus Strandfürdő 19573. A Palatinus történetében fontos mérföldkőnek számít 2017, ugyanis ebben az évben fejeződött be egy nagyszabású fürdőfejlesztés. Megújult a műemlék fürdőépület, valamint újdonságként fedett medencéket is kialakítottak. Utóbbi megteremtette az egész éven át tartó működés feltételét.

4. A Palatinus Gyógyfürdőben kimondottan széles medenceválaszték áll a vendégek rendelkezésére, összesen 15 medence található a komplexumban.

5. A fedett részben gyógyvizes ülőmedence, valamint egy – kuriózumnak számító – gyógyvízzel töltött meleg és hideg merülőmedence, továbbá gyermekmedence jelenti a választékot. A téli időszakban is használható a kültéri úszómedence, valamint az egyik kinti termálvizes ülőmedence. A fedett részben klasszikus finn szauna mellett aromaszauna és gőzkabin is elérhető.

Palatinus fedett termálvizes medence6. Egyes medencék szezonálisan üzemelnek. Némelyik csak a nyári főszezonban, más medencék kora tavasztól késő őszig. A szezonális medencekínálatba tartozik a már említett hullámmedence, az ikonikus Margaréta medence. Továbbá szintén idényjelleggel üzemel a szabadtéri gyermekmedence, a hatalmas strandmedence és élménymedence, valamint egy hűvösebb és egy melegebb vízzel töltött termálmedence.

7. A nyári időszakban egy csúszdapark is a vendégek rendelkezésére áll. Ennél négy pályából választhatnak az aktívabb vizes kikapcsolódást keresők. Sőt, a medencéken felül fitnesz park és lábtenisz pálya is található a strand területén, a kicsik számára pedig egy úgynevezett vizes terepasztalt is kialakítottak.

8. A Palatinus a 2017-es felújítással egy időben kapta meg a gyógyfürdő minősítést. Ugyanakkor az egyik termálkútjuk vize már 1968 óta gyógyvíznek számít. A Szent Magda kút által biztosított gyógyvizet a beltéri ülőmedencénél használják. Kalcium-, magnézium-hidrogénkarbonátos, kloridos és szulfátos gyógyvízről van szó, amelynek fluorid és metakovasav tartalma is jelentős. A víz összes oldott ásványianyag-tartalma literenként 1205 mg.

Palatinus Strandfürdő9. Mire jó a Palatinus gyógyvize? Ízületek degeneratív betegségei, idült és félheveny ízületi gyulladások, gerincdeformáció, porckorongsérv, a csontrendszer mészhiányos állapotai, sérülés utáni állapotok esetén javasolják a használatát. A fürdőben természetesen fürdőgyógyászati kezelések is elérhetők, akár az egészségbiztosító támogatásával. Utóbbiak közé tartozik a gyógyvizes medencefürdő, a szénsavas fürdő, az orvosi gyógymasszázs és a víz alatti vízsugármasszázs.

gyerekmedence a Palatinus Fürdőben

Szubjektív vélemény a Palatinus Gyógyfürdőről

A nyári időszakban gyakorlatilag nincs párja a Palatinusnak. Hatalmas területen fekszik, a medencekínálat óriási, tényleg a legtutibb budapesti strandfürdő. Nagyon jó, hogy a téli időszakban is nyitva tart és az is, hogy a szezonon kívül is elérhető néhány kültéri medence.

A Palatinus Gyógyfürdő belépőjegyeinek az árait itt találja.

A fürdő nyitvatartási idejéről itt tájékozódhat.
Elérhetőség
1007 Budapest, Margitsziget
Telefon: +36-1-340-4500

A termálfürdő weboldalát itt találja

Merrefelé van a Palatinus fürdő? A lenti térképen megnézheti.


Nézzen meg egy videót a Palatinus fürdőről: