• Az egyik legnagyobb múltra visszatekintő budapesti fürdőről van szó.

  • A Csillaghegyi fürdőt ellátó források vizét már a rómaiak idejében is használták.

Érdekességek és tudnivalók a Csillaghegyi fürdőről

1. A Csillaghegyen feltörő források már jóval a fürdő létesítése előtt ismertek voltak. Olyannyira bővízűnek számítottak, hogy a vizük révén régen még vízimalmot is működtettek. A fürdő első medencéjét is a vízimalom gyűjtőtavának helyén alakították ki.

2. A mai fürdő elődje 1919-ben jött létre Csillaghegyi Árpád Strandfürdő néven, szezonális üzemeléssel. Hamar kedvelt fürdővé vált és egy időben palackozva is forgalmazták a csillaghegyi források vizét. Annak idején egyébként modern fürdőnek számított, jól jellemezte ezt, hogy 1927.július 9-én a Csillaghegyi Strandfürdőben nyitották meg az ország első hullámfürdőjét.

Csillaghegyi Strandfürdő

3. A fürdő sokáig a Csillaghegyi Strandfürdő nevet viselte, a 2018 őszén átadott fürdőfejlesztéskor vette fel a Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő nevet. Jelenleg pedig hivatalosan Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő és Székely Éva Uszoda az elnevezése. Székely Éva ugyanis 1936-ban, kilencéves korában a csillaghegyi strandon határozta el, hogy profi úszó lesz. Ezért kapta az olimpiai bajnok, többszörös magyar bajnok nevét a fürdő.

4. Ez nem gyógyvizes fürdő, a vízellátást egy jó minőségű ásványvízforrás biztosítja. Egy mérsékelt ásványianyag-tartalmú, nátriumszegény, kalcium-magnézium-hidrogénkarbonátos természetes ásványvízről van szó.

Csillaghegy fedett uszoda

5. A fedett fürdő több zónára tagolódik: sport zóna, wellness, gyermekvilág, szaunavilág, csúszdák. A sport zóna úszómedencét, tanmedencét foglal magában. A wellness részen akusztikus medence, relax medence és élménymedence található. A gyermekvilágban babamedence, kalandmedence jelenti a kínálatot. A szaunavilágban panorámaszauna, aroma szauna, infraszauna, gőzkabin és sófürdő várja a vendégeket, de hideg és meleg merülőmedence, ülőmedence és a tetőn található panorámamedence is a fürdőzők rendelkezésére áll.

medencék a Csillaghegyi fürdőben Budapesten

6. A fürdő szezonális szolgáltatásai közé tartozik a hűvös vizű, 55 méteres strandmedence, az úszómedence és a gyermekmedence. Ezen felül fitneszpark és játszótér is a vendégek rendelkezésére áll.

Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő Budapest

Szubjektív vélemény a Csillaghegyi Árpád Forrásfürdőről

A kellemes wellness fürdő azoknak lehet jó választás, akik nem annyira a gyógyulás (hiszen itt nincs gyógyvíz), hanem az aktívabb vizes kikapcsolódás a céljuk. Illetve kisgyerekeseknek is jó választás lehet a fürdő. Említést érdemel az is, hogy a fürdő szaunavilága kifejezetten színvonalas és rendszeresen tartanak szaunaprogramokat is. Pozitívum az is, hogy a fürdővendégek számára ingyenes parkolót biztosítanak.

A fürdő belépőjegyeinek az árait itt találja.

A fürdő nyitvatartási idejéről itt tájékozódhat.
Elérhetőség
1038 Budapest, Pusztakúti út 2-6.
Telefon: +36-1-242-0754

A fürdő weboldalát itt találja.

Hol van a Csillaghegyi fürdő? A lenti térképen megnézheti, hogy merrefelé található:


Nézzen meg egy videót a Csillaghegyi fürdőről: