• A Dandár Gyógyfürdő egy kisebb kapacitású, de nagyon barátságos, hangulatos hely.

  • Kedvező ár-érték arányú termálfürdőről van szó, ahol kitűnő gyógyvíz is a vendégek rendelkezésére áll.

Érdekességek és tudnivalók a Dandár Gyógyfürdőről

1. A 20. század első éveiben rengeteg új lakó költözött Budapest ferencvárosi részébe, ugyanakkor akkoriban még nem mindegyik lakáshoz tartozott fürdőszoba. Ezért született meg az a döntés, hogy a Dandár utca elején tisztasági fürdőt alakítanak ki. Ez akkoriban még nem az utca nevét viselte, hanem Népfürdőnek nevezték el. A tisztálkodási lehetőségek mellett fodrász és manikűrös is elérhető volt a létesítményben.

2. Az 1970-es évek elejére sokat javult a lakások fürdőszobás ellátottsága, ezért egyre inkább funkcióját vesztette a Népfürdő. Emiatt 1971-ben bezárták a helyet, ugyanakkor elhatározták, hogy nem hagyják veszni, hanem gyógyfürdővé alakítják át. Ez komolyabb munkát igényelt és el is húzódott az építkezés, így végül 1978-ban nyithatták meg a Dandár Gyógyfürdőt.

Dandár Fürdő

3. Az első néhány év érdekességének számított, hogy a fürdő nem rendelkezett termálkúttal. Emiatt kezdetben a Széchenyi Gyógyfürdőből, később a Paskál fürdőből lajtos kocsival szállították a vizet a Dandárhoz. A vízszállítás már a 80-as években megszűnt, ugyanis a fürdő 1987 óta saját termálkúttal rendelkezik.

4. A 2010-es években komoly fejlesztések valósultak meg a kis termálfürdőben. A benti részen továbbra is 35 és 38 Celsius-fokos vízzel töltött medencék, valamint egy 20 Celsius-fokos vizű medence áll a vendégek rendelkezésére. 2014-ben a fürdő belső udvarán adtak át egy hangulatos szabadtéri ikermedencét 36 és 38 Celsius-fokos vízzel. Mindezeken túl a belső térben egy kisebb wellness részleg is épült szaunával, gőzkamrával, merülőmedencével és pihenőtérrel.

Dandár termálfürdő

5. A Dandár Gyógyfürdő medencéiben nátriumot is tartalmazó kalcium-magnézium-hidrogénkarbonátos és szulfátos-kloridos gyógyvíz található, amelynek fluoridion-tartalma is jelentős. A Dandár gyógyvize ízületek degeneratív betegségei, ízületi gyulladások, porckorongsérv és idegzsábák esetén igazoltan kedvező hatással rendelkezik.

Dandár Gyógyfürdő Budapest

Szubjektív vélemény a Dandár Gyógyfürdőről

Kisebb, alapvetően a környéken élők igényeit kielégítő termálfürdőről van szó. A turisták még nem fedezték fel maguknak. A kinti medence megnyitása óta a kapacitása sem túl szűkös. Összességében ez egy nagyon barátságos, szerethető fürdő, nem véletlen, hogy rengeteg törzsvendége van a Dandárnak.

A Dandár Gyógyfürdő belépőjegyeinek árait itt találja!

A fürdő nyitvatartási idejéről itt tájékozódhat!Elérhetőség
1095 Budapest, Dandár u. 3.
Telefon: +36 1 215 7084

A fürdő weboldala

Merrefelé található a Dandár fürdő? A lenti térképen megnézheti:


Itt megnézhet egy videót is a Dandár Gyógyfürdőről: