• A több mint 100 éve épült Széchenyi Gyógyfürdő mind a mai napig Európai egyik legnagyobb fürdőkomplexumának számít.

  • Nem véletlen, hogy évről évre rengeteg vendéget vonz a patinás fürdő.

Érdekességek és tudnivalók a Széchenyi Gyógyfürdőről

1. Az 1800-as évek végén Zsigmondy Vilmos bányamérnök felvetésére kezdtek kutatófúrásokba a budapesti Városligetben. Miután sikerült termálvizet találniuk, egy ideig Artézi Fürdő néven működött itt egy kisebb strand. A kor igényeinek is megfelelő Széchenyi Gyógyfürdő végül 1913 júniusában nyitotta meg kapuit.

2. A nyitás évében már 200 ezer vendége volt a gyógyfürdőnek, hat évvel később pedig már 890 ezren fordultak meg a Szecskának is becézett létesítményben. A fürdő ellátására 1938-ban egy újabb kutat fúrtak, azóta az épületek fűtését is ebből oldják meg, valamint ekkor létesítettek egy ivócsarnokot is. A fürdő rekonstrukciója a 90-es évek második felétől kezdve több lépcsőben történik.

Zsigmondy Klubkártya

3. Kénes-fluoros gyógyvíz található a Széchenyi Gyógyfürdőben. A víz ízületi degeneratív betegségek, ízületi gyulladások, baleseti utókezeléseknél javasolt. Ivókúra formájában gyomorhurut, gyomorfekély, gyomorsav-túltengés, vesebetegségek és húgyúti gyulladások esetén ajánlott.

4. A Széchenyi Gyógyfürdő 15 beltéri és három kültéri medencével rendelkezik, a létesítményben egy nappali kórház is található. Ezen felül szaunát, gőzfürdőt, súlyfürdőt, iszapkezelést, vízsugármasszázst is igénybe vehetnek a vendégek. Mindezeken felül különféle wellness-szolgáltatásokat is kínál a fürdő a látogatói részére, ezek közé tartozik a vízi aerobik és a thai masszázs.

Széchenyi Gyógyfürdő Budapest

A Széchenyi Gyógyfürdő belépőjegyeinek árait ide kattintva találja!

A fürdő nyitvatartásáról itt tájékozódhat!

 
Elérhetőség

1146 Budapest, Állatkerti krt. 11.

Telefon: +36-1-363-3210

weboldal

Budapest turisztikai weboldala

A lenti térképen láthatja, hogy merrefelé található a fürdő:


Itt megnézhet egy videót a Széchenyi Gyógyfürdőről: