• Az 1900-as évek első felében Európa egyik legjelentősebb luxusgyógyszállója volt a Gellért, ahol a kontinensen elsőként adták át hullámfürdőt még 1926-ban.

  • A Gellért Gyógyfürdő úgy tudta megőrizni a patináját, hogy közben a mai kor igényeit is kielégíti.

Érdekességek és tudnivalók a Gellértről

1. A fürdő mai területén feltörő forrásokról az első feljegyzések az XV. századból származnak. Egy időben Sárosfürdőnek nevezték a forrás körül leülepedett, a vízzel együtt feltörő iszap miatt. A gyógyforrásra alapozva az 1900-as évek elején épült meg a Gellért Hotel és Gyógyfürdő. A szálló és a fürdő akkoriban az egyik legszínvonalasabb gyógyturizmusra specializálódott létesítmény volt, nemcsak Budapesten, sőt nemcsak Magyarországon, hanem európai viszonylatban is. A fürdő 2007-2008-ban jelentős rekonstrukción esett át.

2. A szulfátos-kloridos, jelentős fluortartalmú gyógyvíz ízületi betegségek, gerincproblémák, porckorongsérülések, keringési problémák, valamint hörghurutos panaszok esetén hatásos.

termálmedence a Gellért Gyógyfürdőben

3. A Gellért fürdőben összesen 13 medence található, a termálvízzel feltöltöttek mellett pezsgőfürdő, hullámfürdő és élménymedence is a vendégek rendelkezésére áll. A létesítményben fürdőorvos rendel és igénybe vehető szénsavas kádfürdő, súlyfürdő, masszázs, gyógytorna, inhalatórium, valamint iszapkezelés is.

Gellért gyógymedence

A Gellért Gyógyfürdő belépőjegyeinek árait ide kattintva találja!

A fürdő nyitvatartási idejéről itt tájékozódhat!
Elérhetőség

1118 Budapest, Kelenhegyi út 4.

Telefon: +36-1-466-6166

weboldal

Budapest turisztikai honlapja

Itt láthatja, hogy merrefelé található a gyógyfürdő:


Itt megnézhet egy videót a Gellért Gyógyfürdőről: