• Eredetileg a Zöldoszlopos nevet viselte az Erzsébet híd budai hídfőjénél található Rudas Gyógyfürdő, amit Musztafa pasa építtetett az 1500-as években.

  • A Rudas a klasszikus törökfürdő részleg mellett ma már modern wellness részleggel is rendelkezik.

Érdekességek és tudnivalók a Rudas Gyógyfürdőről

1. A Rudas név eredete a mai napig nem tisztázott. Egyesek szerint egy kompkikötő rúdjáról kapta a fürdő a nevét. Mások úgy gondolják, hogy a rudna ilidzse, azaz ásványos fürdő elnevezésből maradt fent a név. A törökök fürdők iránti vonzalmának elsősorban vallási oka van, méghozzá az, hogy az iszlám szerint tisztálkodáshoz folyóvizet kell használniuk. Ezért praktikus okokból húztak fel épületeket a télen is kellemes hőmérsékletű termálforrások fölé.

2. Budapest központjában, a Gellért-hegy lábánál található a fürdő. A Rudas a város egyik legnépszerűbb műemlék fürdője, amiben szerepet játszik, hogy az elmúlt években ugyan jelentősen modernizálták, de ezzel együtt is meg tudta őrizni a hagyományait. A fürdőnek felújították a homlokzatát és egy új wellness részleget is kialakítottak, aminek a tetőmedence jelenti a legemblematikusabb részét.

wellness medence a Rudas Fürdőben

3. Kénes, fluoridos, enyhén radioaktív gyógyvíz, ami ízületi gyulladásban, idegzsábában, csontritkulásban, porckorongsérvben szenvedőknek segíthet.

4. A rudasban több gyógymedence és egy úszómedence található. Ezen felül szaunát, gőzfürdőt és szoláriumot is használhatnak a vendégek. A Rudasban ivókutat, víz alatti masszázst és orvosi gyógymasszázst is igénybe lehet venni.

Rudas Gyógyfürdő Budapest

A Rudas Gyógyfürdő belépőjegyeinek árait ide kattintva találja!

A fürdő nyitvatartásáról itt talál információkat!
Elérhetőség

1013 Budapest, Döbrentei tér 9.

Telefon: 06-20-321-4568

weboldal

Budapest turisztikai oldala

Itt láthatja, hogy merrefelé található a Rudas:


Itt megnézhet egy videót a Rudas Gyógyfürdőről: