• Erdőkkel körülvéve, természetvédelmi területen fekszik Csokonyavisonta, ahol az 1940-es években bukkantak termálvízre.

  • A Csokonyavisontai Gyógyfürdő fedett résszel is rendelkezik és egész évben nyitva tart.

Érdekességek és tudnivalók a Csokonyavisontai Gyógy- és Strandfürdőről

1. A közel 1600 lélekszámú Csokonyavisonta Somogy megye déli részén, Barcs közelében található a 68-as út mentén. A település neve két 1941-ben összevont faluból, Erdőcsokonyából és Somogyvisontából ered.

2. Nem sokkal a falvak egyesítése után, 1943-ban olajkutatás kezdődött a településen, ám a fekete arany helyett 73 Celsius-fokos termálvizet találtak, majd nem sokkal utána fürdő is épült a községben. A termálfürdő mellett egy halastavat is kialakítottak. A Csokonyavisontai Gyógyfürdő egész évben várja a vendégeket.

3. Meglehetősen különleges összetételű termálvíz tört fel a településen, hiszen jódot, ként, fluort egyaránt tartalmaz. A gyógyvíz mozgásszervi problémák, gerincbetegségek, kopásos ízületi betegségek, nőgyógyászati gyulladásos panaszok esetén bír gyógyhatással. Ezen felül egyes bőrbetegségeknél és műtéti utókezelés során is alkalmazható. Ivókúraként savtúltengésnél és emésztési panaszoknál is hatásos.

4. A csokonyavisontai fürdőben fedett és kültéri gyógyvizes medencék, élménymedence, gyermekmedence, sportolásra is alkalmas úszómedence, valamint óriás vízi csúszda is található. A létesítmény területén egy kemping is működik, ahonnan biztosított a szabad átjárás a termálfürdőbe.

Csokonyavisonta Gyógyfürdő

Szubjektív vélemény a Csokonyavisontai Gyógyfürdőről

Összességében a település fő vonzerejét – a gyógyfürdő mellett – az ősfás, nyugodt természeti környezet jelenti. Emiatt szerintünk jó úti cél lehet Csokonyavisonta azok számára, akik csöndes helyen pihennének, gyógyulnának.

A Csokonyavisontai Fürdő belépőjegyeinek árait ide kattintva találja!

A fürdő nyitvatartási idejét itt találja.Elérhetőség

7555 Csokonyavisonta, Fürdőtelep

Telefon: +36-82-475-024

Hol van a Csokonya Thermal? A lenti térképen megnézheti:


Itt megnézhet egy videót a csokonyavisontai fürdőről: