• A reptér és a főút közelében, tehát könnyen megközelíthető, mégis kertvárosias területen fekszik a debreceni Kerekestelepi Termálfürdő.

  • Hangulatos fürdőzést biztosít a szabadtéri medencékkel rendelkező fürdő.

Érdekességek és tudnivalók a Kerekestelepi Fürdőről

1. Hajdú-Bihar megyeszékhelye az ország második legnagyobb népességű városa, több mint 200 ezren lakják. A hatalmas debreceni fürdőkomplexum, az Aquaticum mellett egy kisebb termálstrand is működik a településen, ez a Kerekestelepi Fürdő.

2. A strandot még a múlt század első felében alakították ki, nevét a településrészről kapta. Hajdanában egy Kerekes Géza nevű kereskedőé volt a terület, aki felparcellázta, majd szétosztotta a debreceniek között, hogy ott házakat építsenek. Jelenleg ez a megyeszékhely egyik családi házas övezete.

3. A Kerekestelepi Fürdő 2012-ben jelentős felújításon esett át. Kicserélték a termálmedence burkolatát, és két, különböző hőfokú részre osztották. A strand korábban csak a nyári szezonban működött, a beruházásnak köszönhetően azonban már egész évben nyitva tarthatják a kültéri termálvizes medencét is. A fürdőt több tízezren keresik fel évről-évre.

4. A kerekestelepi termálvíz külsőleg reumatikus- és izomfájdalmak enyhítésére alkalmazható kitűnő eredménnyel, de porckorongsérv esetén is hatásos lehet. Sokan isszák is a helyi vizet, állítólag segít megszüntetni a magas gyomorsavszint jelentette problémákat.

5. A fürdőben öt medencéből lehet választani. Ezen felül a vendégek rendelkezésére áll egy teniszpálya és a strand területén természetgyógyászati szolgáltatások is elérhetők. A Kerekestelepi Fürdő mellett fekszik a Lyra Beach Kemping.

Kerekestelep Termálfürdő

Szubjektív vélemény a Kerekestelepi Fürdőről

Akik a nagy fürdőkomplexumoknál jobban kedvelik a kisebb, hangulatosabb, de azért színvonalas szolgáltatásokat nyújtó termálfürdőket, azoknak bátran ajánlható ez a strandfürdő is Debrecenben. A téli szabadtéri fürdőzés kedvelőinek is érdemes felkeresni, hiszen egész évben üzemel.

A Kerekestelepi Fürdő belépőjegyeinek árait ide kattintva találja!

A termálfürdő nyitvatartási idejéről ide kattintva tájékozódhat.
Elérhetőség

4030 Debrecen, Szávay Gyula utca 22.

Telefon: +36-30-477-4975

Merre van Debrecen? A lenti térképen zölddel jelölve láthatja, hogy merre található a város:

Debrecen térképen