Flexum termálfürdő Mosonmagyaróvár

A Mosonmagyaróváron található, több mint 50 éves gyógyfürdőben jelenleg hét különböző vízhőfokú medence, hatalmas zöld terek, impozáns belső pihenők, számtalan napozóágy és színvonalas éttermek, büfék várják vendégeket. Minden korosztálynak jó választás lehet a mosonmagyaróvári fürdő.

Település és fürdő

Az ország északnyugati csücskében, Győr-Moson-Sopron megyében található Mosonmagyaróvár. A 32 ezer lakosú város a jelenlegi formájában 1939 óta létezik, amikor egyesítették Moson és Magyaróvár településeket. Mosonmagyaróvár jelenlegi területén már a római korban is éltek, a települést akkoriban Ad Flexumnak hívták. A város Budapesttől 160, Győrtől pedig 39 kilométerre fekszik. Az M1-es autópálya révén könnyen megközelíthető az ország bármelyik részéről, de keresztezi a Budapest-Bécs vasútvonal, így vonattal is elérhető.

1966-ban találtak Mosonmagyaróváron termálvizet, a fürdő pedig ugyanebben az évben nyílt meg. A létesítmény nagyon közel van az osztrák és a szlovák határhoz, ezért szép számmal látogatják osztrák, német, valamint cseh és szlovák vendégek is, akik összességében a fürdő vendégforgalmának a felét adják. A Flexum Termálfürdő egész évben nyitva tart.

2020 tavaszán átadásra kerül az új, minden igényt kielégítő gyógymedencéjük, valamint megnyílik a családok és gyerekek számára kialakított interaktív játékpark és gyermekmedence.

Gyógyhatás

A Mosonmagyaróváron feltörő vizet 1967-ben nyilvánították gyógyvízzé. Nem csak fürdőkezelésekhez, hanem ivókúrához, továbbá porlasztva inhalációs kezelésekre is alkalmas. Fürdőkúraként degeneratív ízületi megbetegedések, reuma, nőgyógyászati gyulladások, baleseti utókezelés esetén segítheti a gyógyulást az itteni víz. Ivókúraként egyes emésztési panaszok és bizonyos pajzsmirigy problémák esetén hatásos. Inhalálva pedig idült hörghurut és tüdőtágulás kiegészítő kezelésére is alkalmas.

Szolgáltatások

A létesítményben belső és külső gyógymedencék, úszómedencék, ülőmedence, wellnessmedence található, valamint a gyógykezelésekhez is egy külön medencét alakítottak ki. A fürdőkomplexumban szaunavilág, Kneipp taposómedencék, valamint számos gyógyászati lehetőség is a vendégek rendelkezésére áll. Utóbbiak közé tartozik a szánsavas fürdő, a galvánfürdő, a víz alatti sugármasszázs, az elektroterápia és az iszappakolás.

A Mosonmagyaróvári Termálfürdő belépőjegyeinek árait ide kattintva találja!

A Mosonmagyaróvári Fürdő nyitvatartási idejét itt találja.Elérhetőség

Flexum Thermal&Spa
9200 Mosonmagyaróvár, Kolbai u. 10.

Tel: +36 96 211 533

E-mail: info@flexumthermal.hu

Weboldal: https://flexumthermal.hu/


Nagyobb térképre váltás