Thermál Hotel MosonmagyaróvárKözel van az osztrák és a szlovák hatához, így a külföldiek körében is rendkívül kedvelt a mosonmagyaróvári termálfürdő, ami a város római kori nevét viseli.

Település és fürdő

Az ország északnyugati csücskében, Győr-Moson-Sopron megyében található Mosonmagyaróvár. A 32 ezer lakosú város a jelenlegi formájában 1939 óta létezik, amikor egyesítették Moson és Magyaróvár településeket. Mosonmagyaróvár jelenlegi területén már a római korban is éltek, a települést akkoriban Ad Flexumnak hívták. A város Budapesttől 160, Győrtől pedig 39 kilométerre fekszik. Az M1-es autópálya révén könnyen megközelíthető az ország bármelyik részéről, de keresztezi a Budapest-Bécs vasútvonal, így vonattal is elérhető.

1966-ban találtak Mosonmagyaróváron termálvizet, a fürdő pedig ugyanebben az évben nyílt meg. A létesítmény nagyon közel van az osztrák és a szlovák határhoz, ezért szép számmal látogatják osztrák, német, valamint cseh és szlovák vendégek is, akik összességében a fürdő vendégforgalmának a felét adják. A Flexum Termálfürdő egész évben nyitva tart.

Gyógyhatás

A Mosonmagyaróváron feltörő vizet 1967-ben nyilvánították gyógyvízzé. Nem csak fürdőkezelésekhez, hanem ivókúrához, továbbá porlasztva inhalációs kezelésekre is alkalmas. Fürdőkúraként degeneratív ízületi megbetegedések, reuma, nőgyógyászati gyulladások, baleseti utókezelés esetén segítheti a gyógyulást az itteni víz. Ivókúraként egyes emésztési panaszok és bizonyos pajzsmirigy problémák esetén hatásos. Inhalálva pedig idült hörghurut és tüdőtágulás kiegészítő kezelésére is alkalmas.

Szolgáltatások

A létesítményben belső és külső gyógymedencék, úszómedencék, ülőmedence, wellnessmedence található, valamint a gyógykezelésekhez is egy külön medencét alakítottak ki. A fürdőkomplexumban szaunavilág, Kneipp taposómedencék, valamint számos gyógyászati lehetőség is a vendégek rendelkezésére áll. Utóbbiak közé tartozik a szánsavas fürdő, a galvánfürdő, a víz alatti sugármasszázs, az elektroterápia és az iszappakolás. A szállásra sem lehet gondjuk a Mosonmagyaróvárra érkező vendégeknek, hiszen a fürdő területén két termál hotel is található.

A Mosonmagyaróvári Termálfürdő belépőjegyeinek árait ide kattintva találja!

A Mosonmagyaróvári Fürdő nyitvatartási idejét itt találja.Elérhetőség

9200 Mosonmagyaróvár, Kolbai Károly utca 10.

Telefon: +36-96-211-533


Nagyobb térképre váltás