• A Hévíz melletti kisközségben már évek óta működik egy termálfürdő, méghozzá a Kolping Hotel keretein belül.

  • A szálloda wellness- és fürdőrészlegét – bizonyos időszakokban – nemcsak a hotelben megszállók, hanem külső vendégek is használhatják.

Érdekességek és tudnivalók

1. Az 1300 lakosú Alsópáhok Zala megyében, Hévíz szomszédságában, a Tófürdőről ismert üdülőhelyről mindössze 4 kilométerre található. A település elnevezése 1622 óta ismert, korábbi feljegyzésekben még Hosszúpáh néven emlegették. Érdekesség, hogy sokáig ez a terület – Keszthellyel együtt – Veszprém megyéhez tartozott, csak 1979-ben csatolták vissza Zala megyéhez.

2. A község életében jelentős változást jelentett, amikor 1996-ban megnyitotta kapuit a Kolping Hotel. A szálláshely az ezt követő években folyamatosan fejlődött és családbarát jellegének köszönhetően mára országos ismertséget hozott Alsópáhoknak.

3. A hotel révén léphetett be a község a termálfürdővel rendelkező települések sorába, ugyanis a 2000-es évek közepén termálkutat fúrattak, s azóta ennek a vizéből látják el a szálloda termálfürdőjét. Nem egyszerű meleg vízről van szó, ugyanis 2006-ban egy vizsgálat során hivatalosan is igazolták a gyógyhatását. A termálkutat egyébként Mihály kútnak hívják. Az elnevezést Geiszbühl Mihályról kapta a kút, akinek elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy létrejöhetett a Kolping Hotel.

4. Az alsópáhoki kénes gyógyvíz egy vizsgálat során a gerinc- és térdízületi panaszokban szenvedő betegeknél az állapot jelentős és tartós javulását idézte elő. A víz a mozgásszervi és változó kori panaszok enyhítése mellett alkalmas a csontritkulás kezelésére is. Gyulladáscsökkentő hatása révén pedig egyes betegségek esetén ivókúraként is alkalmazható.

5. A szálloda saját terápiás részleggel rendelkezik, ahol – többek között – gyógyiszap pakolás, súlyfürdő, víz alatti masszázs, kádfürdő, mágnesmező terápia és a legkülönfélébb masszázsfajták is elérhetők. Mindezek mellett szauna és gőzfürdő is található a komplexumban. A fürdő két részre van osztva. Az úszó- és a termálmedencét a felnőtt vendégek használhatják, a gyerekekkel érkezőket pedig a családi élményfürdő várja. Májustól szeptemberig egy szabadtéri élményfürdőt is használhatnak a vendégek.

6. A Kolping Hotel fürdő és wellness-részlege nem csak a szállóvendégek számára elérhető. A családi élményfürdőt, családi pihenőt és szaunákat, a termál- és úszómedencét, valamint a szaunaparkot és gőzfürdőt magában foglaló részlegbe pedig napi jegy és bérlet is váltható.

7. Azt azonban fontos figyelembe venni, hogy a külső vendégek nem mindig látogathatják a hotel fürdőrészlegét. A napi belépővel egész nap, a havi bérlettel minden nap 17 és 20 óra között látogatható a fürdőrészleg. A külső látogatók a fürdőt – a szálloda foglaltságától függően – a nyári főszezonban, a hosszú hétvégéken és az iskolaszünetek alatt nem látogathatják.

A Kolping Hotel fürdőrészlegének árait ide kattintva találja!


Elérhetőség

8394 Alsópáhok, Fő u. 120.

Telefon: +36-83-344-143

weboldal