• A város fürdői közül a Júlia Fürdő régebbi építésűnek számít és nem Sóstógyógyfürdőn, hanem a városközpontban, könnyen megközelíthető helyen fekszik.

  • A hangulatos termálfürdő jó választás lehet a Nyíregyházára látogatóknak.

  • A fürdő jelenleg zárva tart!

Érdekességek és tudnivalók a Júlia Fürdőről

1. Szabolcs-Szatmár-Bereg megye székhelye, 1990 óta megyei jogú város. A település az ország nyugati része felől az M3-as autópályán érhető el. Nyíregyháza és a főváros közötti utazáskor ideális választás lehet a vasút is, hiszen ezen az útirányon sűrűn járnak az Intercity vonatok. A város üdülőövezete a Sóstói településrész, ahol termál-, élmény- és tófürdő is található. A Júlia Fürdő azonban nem a sóstói részen, hanem attól közel tíz kilométerre, Nyíregyháza belvárosi részén, a vasúti pályaudvartól bő tíz perces sétára fekszik.

2. Miért Júlia a Júlia Fürdő? Schlichter Gyula az 1800-as évek végén malmot épített Nyíregyházán. Akkoriban szokás volt, hogy a malmoknak nevet is adjanak, ezért lánya után a Júlia malom nevet adta az építménynek. Ez az az elnevezés Nyíregyházán fogalommá vált, ezért amikor az 1970-es években, az egykori malom területén megnyitották a termálfürdőt, akkor ennek is a Júlia nevet adták.

3. A nyíregyháza belvárosában feltörő gyógyvíznek jelentős a jód és bróm tartalma. A termálvíz alkalmas a gerincoszlop deformációjával járó betegségek kezelésére, valamint számos nőgyógyászati probléma esetében is enyhülést hozhat.

Júlia Termálfürdő

4. A Júlia Fürdőben két, különböző hőfokú fedett termálmedence, télen is működő szabadtéri gyógyvizes medence, úszó- és gyermekmedence, valamint hideg vizes szaunamedencék várják a vendégeket. Utóbbiból következik, hogy a fürdőben szaunák, köztük egy kerti finn szauna, továbbá gőzfürdő is működik, de különféle masszázsfajták is elérhetők. Orvosi beutalóval többféle gyógyászati szolgáltatás is igénybe vehető a nyíregyházi fürdőben, köztük vízsugármasszázs, súlyfürdő, csoportos víz alatti gyógytorna.

Júlia Fürdő Nyíregyháza

Szubjektív vélemény a Júlia Fürdőről

A Nyíregyházára érkező turisták döntő többsége a sóstógyógyfürdői fürdőket keresi fel. Ugyanakkor szerintünk, ha már valaki a megyeszékhelyen jár, akkor érdemes ellátogatnia a városközpontban található termálfürdőbe is. Nagyon hangulatos, nyugodt fürdőről van szó. Akik kifejezetten a gyógyulást, a pihenést keresik egy fürdőben, azok itt megtalálhatják a számításukat.

A Júlia Fürdő belépőjegyeinek árait ide kattintva találja!

A fürdő nyitvatartási idejéről itt tájékozódhat.
Elérhetőség

4400 Nyíregyháza, Malom utca 19.

Telefon: +36-42-504-030

weboldal

Merrefelé van a Júlia Fürdő? A lenti térképen megnézheti:


Itt megnézhet egy videót is a Júlia Fürdőről: