Sóstó TófürdőA homokfövenyes nyíregyházi strandfürdő főképp a fiatalabb látogatók körében kedvelt. A Tófürdőben termál- és gyermekmedence is várja a vendégeket.

Település és fürdő

A több mint 100 ezer lakosú megyeszékhely üdülőövezete a sóstói városrész. Különösen hangulatossá teszi a környéket az, hogy egy erdő veszi körül, a fekvése tehát rendkívül kedvező. A sóstói tavat termálforrások táplálják, vizének már régóta gyógyhatást tulajdonítanak, az első fürdőház több mint 300 évvel ezelőtt épült a partján. A sóstói tó déli felén alakították ki a Tófürdőt, ami már régóta a város kedvelt strandfürdője.

Gyógyhatás

A sóstói termálvíz mozgásszervi, reumatikus, valamint ízület betegségeknél, továbbá egyes nőgyógyászati panaszok esetén is elősegíti a gyógyulást. Bizonyos bőrbetegségek, így például a pikkelysömörnél ugyancsak pozitív tapasztalatokról számoltak be a sóstói kúrák résztvevői.

Szolgáltatások

A Tófürdőben a tavi partszakaszon kívül termálvizes medence és gyermekmedence is a vendégek rendelkezésére áll. A Tófürdő területén strandröplabda pálya és vízi csúszda is működik. A tófürdői strand a nyári szezonban tart nyitva.

A Tófürdő belépőjegyeinek árait ide kattintva találja!Elérhetőség

4430 Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdő, Blaha Lujza sétány 1.

Telefon: +36-42-475-736

weboldal


Nagyobb térképre váltás