• A Sóstógyógyfürdőn találgató Tófürdő főképp a fiatalabb látogatók körében kedvelt.

  • A homokfövenyes Tófürdőben termál- és gyermekmedence is várja a vendégeket.

Érdekességek és tudnivalók a Tófürdőről

1. A több mint 100 ezer lakosú megyeszékhely üdülőövezete a sóstói városrész. Különösen hangulatossá teszi a környéket az, hogy egy erdő veszi körül, a fekvése tehát rendkívül kedvező. A sóstói tavat termálforrások táplálják, vizének már régóta gyógyhatást tulajdonítanak, az első fürdőház több mint 300 évvel ezelőtt épült a partján. A sóstói tó déli felén alakították ki a Tófürdőt, ami már régóta a város kedvelt strandfürdője.

2. A sóstói termálvíz mozgásszervi, reumatikus, valamint ízület betegségeknél, továbbá egyes nőgyógyászati panaszok esetén is elősegíti a gyógyulást. Bizonyos bőrbetegségek, így például a pikkelysömörnél ugyancsak pozitív tapasztalatokról számoltak be a sóstói kúrák résztvevői.

3. A Tófürdőben a tavi partszakaszon kívül termálvizes medence és gyermekmedence is a vendégek rendelkezésére áll. A Tófürdő területén strandröplabda pálya és vízi csúszda is működik. A tófürdői strand a nyári szezonban tart nyitva.

Nyíregyháza Sóstó Tófürdő

Szubjektív vélemény a sóstógyógyfürdői Tófürdőről

Nyíregyháza szezonális strandfürdője remek helyszínt jelent egy nyári strandoláshoz. Főleg a fiatalabbaknak és a kisgyerekes családoknak ajánlható.

A Tófürdő belépőjegyeinek árait ide kattintva találja!

A Tófürdő nyitvatartási idejéről itt tájékozódhat.Elérhetőség

4430 Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdő, Blaha Lujza sétány 1.

Telefon: +36-42-475-736

weboldal

Merrefelé található Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdő? A lenti térképen láthatja:


Itt megnézhet egy videót is a Tófürdőről: