• A Fürdőház Nyíregyháza első gyógyfürdője volt, ahol egy panziót is kialakítottak, ami a kicsi, de hangulatos fürdővel együtt mind a mai napig működik.

  • A fürdőrészleget külső vendégek is látogathatják.

  • A fürdő jelenleg nem üzemel!

Érdekességek és tudnivalók a Hotel Fürdőházról

1. A Nyírség központi települése a 116 ezer lélekszámú Nyíregyháza. A megyeszékhelyen belül található az úgynevezett sóstói városrész, ami a település üdülőövezetét takarja. Itt működik  az állatkert, valamint a Múzeumfalu is. A városrésznek különösen üdülőhely-jelleget ad a kedvező fekvése, hiszen egy kisebb erdő veszi körül.
2. A Sóstó a termálforrások által táplált, emiatt sós vizű tóról kapta a nevét. A tó vizének régóta gyógyhatást tulajdonítottak, az első fürdőház bő 300 évvel ezelőtt épült a partján. Az 50-es években termálvizet találtak a tó mellett, ami lehetővé tette, hogy kiépített fürdőkkel is várják a gyógyulni érkező vendégeket. Sóstón tófürdő, parkfürdő, élményfürdő és fürdőház is található. Ezeken felül Nyíregyháza belvárosi részén működik a Júlia Fürdő.

3. A Sóstói Fürdőház már 1911-ben megnyitotta kapuit, a múlt század második felében azonban hosszú évekig zárva volt. A Fürdőház újkori története 2000-ben kezdődött, amikor a műemlék-jellegű épületet a felújítása után újra üzembe helyezték. A létesítmény jellegzetessége, hogy egy panzió is egybe épült a fürdővel, s ezt a hagyományt az újranyitáskor megőrizték, így akár szállást is foglalhatunk a  Fürdőházban.

4. A sóstói területen feltörő termálvizet gyógyvízzé nyilvánították. A minősítési eljárás során 70 csípő- és térdkopásos panaszokkal küszködő beteget vizsgáltak, kettős vakteszttel. A termálvizes kezelésben részt vett betegek esetében jelentősen csökkent a fájdalom mértéke, a gyógyszerigény és javult az ízületek mozgathatósága. A víz így bizonyítottan alkalmas mozgásszervi, reumatikus, ízületi problémák esetén, de a tapasztalatok szerint nőgyógyászati betegségek esetén is elősegíti a gyógyulást.

5. A fürdőrészben két különböző hőfokú termálvizes medence, jacuzzi és szauna, valamint egy hozzá tartozó merülőmedence található.

Sóstó Fürdőház

Szubjektív vélemény a Hotel Fürdőházról

Akár csak a fürdőrészleget keresnénk fel, akár szálláshelyként vennénk igénybe, érdemes felkeresni a kis fürdőszállót. Különösen ajánlható azoknak, akik nyugodtabb, meghittebb szálláslehetőséget keresnek Sóstógyógyfürdőn.

A Fürdőház belépőjegyeinek árait ide kattintva találja!

A Fürdőház nyitvatartási idejéről itt talál információkat.
Elérhetőség

4430 Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdő, Sóstói út 75.

Telefon: +36-42-411-191

weboldal

Merre van a Fürdőház? A lenti térképen láthatja a pontos helyét:


Itt megnézhet egy videót a Fürdőházról: