• A sóstógyógyfürdői Aquarius Élményfürdő egyszerre kínál gyógyulási és pihenési lehetőséget az idősebb, és vízi szórakozási alkalmakat a fiatalabb vendégeknek.

  • Egész évben jó választás az Aquarius.

Érdekességek és tudnivalók az Aquarius Élményfürdőről

1. Az ország hetedik legnagyobb lélekszámú városában, Nyíregyházán 116 ezren élnek. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen belül található az úgynevezett Sóstó, ami a város pihenőövezetét takarja. Itt működik a nyíregyházi állatkert, valamint a Sóstó Múzeumfalu is. A városrésznek üdülőhely-jelleget ad, hogy egy kisebb erdő veszi körül.

2. A Sóstó az itt lévő természetes, ám termálforrások által táplált tóról kapta a nevét. A Sóstónak régóta gyógyhatást tulajdonítottak, az első fürdőház több mint 300 évvel ezelőtt épült a partján. Az 1950-es években kutatófúrássokkal termálvizet találtak, ami lehetővé tette, hogy kiépített fürdőkkel is várják a pihenni, illetve gyógyulni vágyó vendégeket.

3. Sóstón tófürdő, parkfürdő, élményfürdő és fürdőház is található. Ezeken kívül Nyíregyháza belvárosi részén is működik – Júlia Fürdő néven – egy termálfürdő. Ezek közül az Aquarius Élményfürdő a legújabb létesítmény, hiszen 2005-ben nyitotta meg kapuit. A strandfürdő és a termálstrand mellett hiánypótló szerepet tölt be Sóstófürdőn, hiszen egész évben várja a látogatókat.

Aquarius élményfürdő Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdő

4. A sóstói területen feltörő termálvizet gyógyvízzé nyilvánították. A víz mozgásszervi, reumatikus, ízületi problémák esetén, valamint nőgyógyászati betegségek esetén is elősegíti a gyógyulást. Egyes bőrproblémák, mint például a pikkelysömör esetében szintén pozitív tapasztalatokról számoltak be a sóstói gyógykúrán résztvevő betegek.

5. Az Aquarius három részre tagolódik: termálvilág, élményvilág és gyermekvilág. A termálvilágban kültéri és beltéri gyógyvizes medencék működnek, élményelemekkel felszerelve. Ezen a részen egy meleg és egy hideg vizes Kneipp-medence is a vendégek rendelkezésére áll. Az élményvilág a fiatalabbakat célozza meg, hiszen itt található többféle csúszda, hullámmedence, vadvizeket idéző sodrófolyosó. A gyermekvilágban eltérő vízmélységű medencékben fürödhetnek a legkisebbek. Ezen felül játszóvár, és kis csúszda is épült a gyerekeknek. Az Aquarius fürdőben többféle masszázs is kipróbálható, köztük a sportmasszázs, arcmasszázs és csokoládémasszázs is.

Nyíregyháza Aquarius éjszakai fürdőzés

Szubjektív vélemény az Aquarius Élményfürdőről

Egész évben érdemes felkeresni Nyíregyházát, illetve az élményfürdőt, ami egyszerre jelenthet remek választást a fiatalabb és az idősebb, valamint a családos vendégkörnek.

Az Aquarius Élményfürdő belépőjegyeinek árait ide kattintva találja!

A fürdő nyitvatartási idejéről itt talál információkat.Elérhetőség
4431 Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdő, Sóstói út
Telefon: +36-42-596-860
weboldal

A lenti térképen láthatja, hogy merrefelé található az Aquarius Élményfürdő:


Itt megnézhet egy videót az Aquarius élményfürdőről: