Nyíregyháza Aquarius FürdőA sóstógyógyfürdői Aquarius élményfürdő egyszerre kínál gyógyulási és pihenési lehetőséget az idősebb, és vízi szórakozási alkalmakat a fiatalabb vendégeknek.

Település és fürdő
Az ország hetedik legnagyobb lélekszámú városában, Nyíregyházán 117 ezren élnek. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen belül található az úgynevezett Sóstó, ami a város pihenőövezetét takarja. Itt működik a nyíregyházi állatkert, valamint a Sóstó Múzeumfalu is. A városrésznek üdülőhely-jelleget ad, hogy egy kisebb erdő veszi körül.
A Sóstó az itt lévő természetes, ám termálforrások által táplált tóról kapta a nevét. A Sóstónak régóta gyógyhatást tulajdonítottak, az első fürdőház több mint 300 évvel ezelőtt épült a partján. Az 1950-es években kutatófúrássokkal termálvizet találtak, ami lehetővé tette, hogy kiépített fürdőkkel is várják a pihenni, illetve gyógyulni vágyó vendégeket.

Sóstón tófürdő, parkfürdő, élményfürdő és fürdőház is található. Ezeken kívül Nyíregyháza belvárosi részén is működik – Júlia Fürdő néven – egy termálfürdő. Ezek közül az Aquarius Élményfürdő a legújabb létesítmény, hiszen 2005-ben nyitotta meg kapuit. A strandfürdő és a termálstrand mellett hiánypótló szerepet tölt be Sóstófürdőn, hiszen egész évben várja a látogatókat.

Gyógyhatás
A sóstói területen feltörő termálvizet gyógyvízzé nyilvánították. A víz mozgásszervi, reumatikus, ízületi problémák esetén, valamint nőgyógyászati betegségek esetén is elősegíti a gyógyulást. Egyes bőrproblémák, mint például a pikkelysömör esetében szintén pozitív tapasztalatokról számoltak be a sóstói gyógykúrán résztvevő betegek.

Szolgáltatások
Az Aquarius három részre tagolódik: termálvilág, élményvilág és gyermekvilág. A termálvilágban kültéri és beltéri gyógyvizes medencék működnek, élményelemekkel felszerelve. Ezen a részen egy meleg és egy hideg vizes Kneipp-medence is a vendégek rendelkezésére áll. Az élményvilág a fiatalabbakat célozza meg, hiszen itt található többféle csúszda, hullámmedence, vadvizeket idéző sodrófolyosó. A gyermekvilágban eltérő vízmélységű medencékben fürödhetnek a legkisebbek. Ezen felül játszóvár, és kis csúszda is épült a gyerekeknek.
Az Aquarius Fürdőben többféle masszázs is kipróbálható, köztük a sportmasszázs, arcmasszázs és csokoládémasszázs is.

Az Aquarius Élményfürdő belépőjegyeinek árait ide kattintva találja!

A fürdő nyitvatartási idejéről itt talál információkat.Elérhetőség
4431 Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdő, Sóstói út
Telefon: +36-42-596-860
weboldal