• A nyolcmedencés, hatalmas területen fekvő nyíregyházi Parkfürdő ideális helyszíne lehet egy önfeledt strandolásnak.

  • Az élménymedencék mellett akár gyógyvizes medencékben is ejtőzhetünk.

Érdekességek és tudnivalók a sóstógyógyfürdői Parkfürdőről

1. Nyíregyházán, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye székhelyén 116 ezren élnek. A Sóstó tulajdonképpen Nyíregyháza üdülőövezete. A fürdők mellett csónakázótó és strand is működik ezen a területen, de itt helyezkedik el a nyíregyházi állatkert és a Sóstó Múzeumfalu is, ami jellegében a szentendrei skanzenhez hasonlít. A városrészt a Sóstói-erdő veszi körül, igazán hangulatos környezetet varázsolva a fürdőhely köré.

2. A terület az itt lévő sós vizű kis tóról kapta a nevét, amit régen Igricének hívtak. A termálvizű tónak régóta gyógyhatást tulajdonítottak, ezért itt már az 1700-as évek végén fürdőházat építettek a helybéliek és az évek során több szálloda is megnyitotta kapuit a fürdőhelyen. A múlt század 50-es éveiben kutat fúrattak és a mélyben termálvizet találtak a nyíregyházi városrészen, erre alapozva tudtak később kiépített termálfürdőt is nyitni. A Sóstófürdő városrész nem csak autóval, hanem busszal, sőt kisvasúttal is megközelíthető. Sóstón tófürdő, parkfürdő, élményfürdő, fürdőház található. Ezeken felül Nyíregyháza belvárosi részén is működik – Júlia Fürdő néven – egy termálfürdő. Ezek közül a Sóstói Parkfürdő 2010-ben több mint egymilliárd forintos beruházással újult meg.

3. A sóstói gyógyvíz jódos-brómos vizek csoportjába tartozik, jelentős vastartalommal. A víz mozgásszervi, reumatikus, ízületi problémák esetén, továbbá egyes nőgyógyászati betegségek és gerincproblémák esetén hatékony. Műtétek után elősegíti a lábadozást. Néhány bőrbetegség, így például ekcéma és pikkelysömör esetén is javulást idézhet elő a betegek állapotában.

4. A Parkfürdőben termálvizes élménymedence és tanmedence, gyógyvizes ülőmedence, gyermekpancsoló, versenyuszoda, jacuzzi, sodrófolyosó, valamint egy hideg vizes úgynevezett olasz medence várja a vendégeket. A fürdőben egy pool bár is működik, így akár a medencéből való kijövetel nélkül is lehet italokat vásárolni.

Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdő Parkfürdő

Szubjektív vélemény a sóstógyógyfürdői Parkfürdőről

A Parkfürdő nagyon ideális úti cél lehet akkor, amikor több generáció együtt indul nyaralni. Egy nagyobb családon belül a nyugdíjasok, az aktív kikapcsolódást kereső kamaszok és a kisgyerekek is találhatnak a számukra megfelelő medencét. Már pusztán a Parkfürdő miatt érdemes felvenni a nyaralási célpontok listájára Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőt.

A nyíregyházi Parkfürdő belépőjegyeinek árait ide kattintva találja!

A fürdő nyitvatartási idejéről itt tájékozódhat.
Elérhetőség

4431 Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdő, Berenát utca 1-3.

Telefon: +36-42-500-106

weboldal

Hol található Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdő? A térképen zölddel jelölve láthatja, hogy merrefelé található:

Nyíregyháza Sóstógyógyfürdő térképen

Itt megnézhet egy videót a fürdőről: