Nyíregyháza Sóstó ParkfürdőHatalmas park közepén várja a vendégeket a Parkfürdő, ahol néhány évvel ezelőtt teljesen felújították a kültéri medencéket, illetve újakat is építettek.

Település és fürdő

Nyíregyházán, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye székhelyén 117 ezren élnek. A Sóstó tulajdonképpen Nyíregyháza üdülőövezete. A fürdők mellett csónakázótó és strand is működik ezen a területen, de itt helyezkedik el a nyíregyházi állatkert és a Sóstó Múzeumfalu is, ami jellegében a szentendrei skanzenhez hasonlít. A városrészt a Sóstói-erdő veszi körül, igazán hangulatos környezetet varázsolva a fürdőhely köré.

A terület az itt lévő sós vizű kis tóról kapta a nevét, amit régen Igricének hívtak. A termálvizű tónak régóta gyógyhatást tulajdonítottak, ezért itt már az 1700-as évek végén fürdőházat építettek a helybéliek és az évek során több szálloda is megnyitotta kapuit a fürdőhelyen. A múlt század 50-es éveiben kutat fúrattak és a mélyben termálvizet találtak a nyíregyházi városrészen, erre alapozva tudtak később kiépített termálfürdőt is nyitni. A Sóstófürdő városrész nem csak autóval, hanem busszal, sőt kisvasúttal is megközelíthető. Sóstón tófürdő, parkfürdő, élményfürdő, fürdőház található. Ezeken felül Nyíregyháza belvárosi részén is működik – Júlia Fürdő néven – egy termálfürdő. Ezek közül a Sóstói Parkfürdő 2010-ben bő egymilliárd forintos beruházással újult meg.

Gyógyhatás

A sóstói gyógyvíz jódos, brómos vizek csoportjába tartozik, jelentős vastartalommal. A víz mozgásszervi, reumatikus, ízületi problémák esetén, továbbá egyes nőgyógyászati betegségek és gerincproblémák esetén hatékony. Műtétek után elősegíti a lábadozást. Néhány bőrbetegség, így például ekcéma és pikkelysömör esetén is javulást idézhet elő a betegek állapotában.

Szolgáltatások

A Parkfürdőben termálvizes élménymedence és tanmedence, gyógyvizes ülőmedence, gyermekpancsoló, versenyuszoda, jacuzzi, sodrófolyosó, valamint egy hideg vizes úgynevezett olasz medence várja a vendégeket.  A fürdőben egy pool bár is működik, így akár a medencéből való kijövetel nélkül is lehet italokat vásárolni. A Parkfürdő beltéri medencékkel nem rendelkezik, de egész évben nyitva tart.

A nyíregyházi Parkfürdő belépőjegyeinek árait ide kattintva találja!
Elérhetőség

4431 Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdő, Berenát utca 1-3.

Telefon: +36-42-500-106

weboldal