Demjén termálfürdőMagyarország egyik legújabb termálfürdője a demjéni. A Termál Völgy nevet kapott létesítményt 2009-ben nyitotta meg kapuit, 2015 elején pedig egy hatalmas barlang- és élményfürdővel bővült.

Település és fürdő

A heves megyei Demjénnek közel 600 állandó lakosa van. A település Egertől 10 kilométerre, a fürdőjéről ismert Egerszalóktól pedig mindössze 5 kilométerre található. A termálkutat 2005-ben fúrták, a feltörő víz ugyanabból a vízbázisból származik, mint az egerszalóki. Kezdetben csak egy egyszerű medence jelentette a demjéni termálfürdőt, a jelenlegi, Termál Völgy nevet viselő épületegyüttes 2009-ben nyitotta meg kapuit. A demjéni fürdő 2010 végén fedett részleggel, 2015 januárjában pedig egy gyönyörű barlangfürdővel bővült.

Gyógyhatás

A kénes gyógyvíz 600 méter mélyről tör fel. Reumatikus bántalmak csökkentésére, köszvénynél, csontsérüléseknél, csontritkulásnál és ortopédiai műtétek után lehet hatásos.

Szolgáltatások

Demjénben a termálfürdő-részlegben összesen nyolc medence található. A fürdőben csúszdapark, wellness részleg, szauna is üzemel. Ezen felül gyermekmedencével és úszómedencével is rendelkezik a létesítmény, ahol gyógymasszázs és iszapkezelés is elérhető. A Termál Völgyben a hosszú nyitvatartási időnek köszönhetően az év minden napján éjszakai fürdőzésre is lehetőség van.

A klasszikus fürdőt egészíti ki 2015 elejétől a Cascade barlang- és élményfürdő. Az új fürdőben 760 méternyi barlangrendszer, a hegybe süllyesztett 550 méter hosszú óriáscsúszda található. Mindezeken felül a barlangfürdő 133 m hosszú sodrópatakkal, gyermekmedencékkel, sóbarlanggal, két kupolás római fürdővel, szolárium kupolákkal, vízi bárral várja a fürdővendégeket. A pihenés is megoldott, ugyanis kialakítottak csöndes, elszeparált részeket is.

A Demjéni Termálfürdő belépőjegyeinek árait ide kattintva találja!

A termálfürdő és a barlangfürdő nyitvatartási idejéről itt tájékozódhat!
Elérhetőség

3395 Demjén, 083/30. hrsz.

Telefon: +36-30-853-7419

weboldal