• Néhány év alatt az ország egyik legfelkapottabb fürdőhelyévé vált Demjén.

  • A termálfürdő 2009-ben, a különleges barlangfürdő pedig 2015-ben nyitotta meg a kapuit.

Érdekességek és tudnivalók a demjéni fürdőről

1. A heves megyei Demjénnek 600 állandó lakosa van. A település Egertől 10 kilométerre, a fürdőjéről ismert Egerszalóktól pedig mindössze 5 kilométerre található.

2. A termálkutat 2005-ben fúrták, a feltörő víz ugyanabból a vízbázisból származik, mint az egerszalóki. Kezdetben csak egy egyszerű medence jelentette a demjéni termálfürdőt, az első komolyabb fürdő 2009-ben nyitotta meg kapuit. A demjéni fürdő 2010 végén fedett részleggel, 2015 januárjában pedig egy gyönyörű barlangfürdővel bővült.

3. A kénes gyógyvíz 600 méter mélyről tör fel. Reumatikus bántalmak csökkentésére, köszvénynél, csontsérüléseknél, csontritkulásnál és ortopédiai műtétek után lehet hatásos.

Demjén termálfürdő

4. Demjénben a termálfürdő-részlegben összesen nyolc medence található. A fürdőben szezonális csúszdapark, wellness részleg, szauna is üzemel. Ezen felül gyermekmedencével és úszómedencével is rendelkezik a létesítmény, ahol gyógymasszázs és iszapkezelés is elérhető. A fürdőben a hosszú nyitvatartási időnek köszönhetően az év minden napján éjszakai fürdőzésre is lehetőség van.

5. A klasszikus fürdőt egészíti ki 2015 elejétől a Cascade Barlang- és Élményfürdő. Az új fürdőben 760 méternyi barlangrendszer, a hegybe süllyesztett 550 méter hosszú óriáscsúszda található. Mindezeken felül a barlangfürdő 133 m hosszú sodrópatakkal, gyermekmedencékkel, sóbarlanggal, két kupolás római fürdővel, szolárium kupolákkal, vízi bárral várja a fürdővendégeket. A pihenés is megoldott, ugyanis kialakítottak csöndes, elszeparált részeket is.

Demjén Cascade Barlangfürdő

Szubjektív vélemény a demjéni fürdőről

Elképesztő, hogy néhány év alatt micsoda fürdőparadicsom nőtt ki a földből Demjénben. A kistelepülés fürdős kínálata ma már tényleg minden igényt kielégít, akár a gyógyulást, akár a vizes szórakozási lehetőségeket keresi valaki.

A Demjéni Termálfürdő belépőjegyeinek árait ide kattintva találja!

A termálfürdő és a barlangfürdő nyitvatartási idejéről itt tájékozódhat!
Elérhetőség

3395 Demjén, 083/30. hrsz.

Telefon: +36-30-853-7419

weboldal

Demjén község weboldala

Szállás Demjénben

A demjéni szálláslehetőségek listáját megtalálja a térség turisztikai weboldalán. Amennyiben kinézett magának egy szálláshelyet, akkor érdemes közvetlenül őket megkeresni és nem szállásportálon keresztül foglalni.

Hol van Demjén? A lenti térképen zölddel jelölve láthatja, hogy Magyarországon belül merrefelé található a település:

Demjén térképen

Itt megnézhet egy videót a demjéni barlangfürdőről: