• Május elsején nyitja meg kapuit a Jászárokszállási Termálfürdő.

  • A kisgyerekes családokat egy új játszótérrel várják, de facsemetéket is telepítettek a strandfürdőben.

  • A következő évek fejlesztései miatt fontos, hogy egy új termálkutat is fúrtak.

Új fejlesztések történtek az elmúlt időszakban a Jász-Nagykun-Szolnok megyében található Jászárokszállás termálfürdőjében. Az önkormányzat egy új termálkút fúrását finanszírozta. Az új kút kialakításával egyrészt javulhat a fürdő üzembiztos vízellátása, hiszen az eddigi termálkutat még a 70-es években fúrták. Másrészt megteremti a termálfürdő bővítésének a lehetőségét.

A Jászvidék című helyi lapban a polgármester elárult néhány részletet az új termálkút által felszínre hozott vízről. Az előzetes adatok szerint 62 Celsius-fokos vizet tudnak majd kinyerni és az összetétele alapján alkalmas lehet arra, hogy a későbbiekben gyógyvízzé minősíthessék.

A Jászárokszállási Termálfürdőben legutóbb 2017-ben történt egy gyermekbarát beruházás, aminek révén egy új gyermekmedencét adtak át. Idén tavasszal pedig egy új játszótérrel bővül a fürdő kínálata. A játszótér kialakítása 6 millió forintba került, aminek döntő részét az önkormányzat állta, de két helyi cég is hozzájárult a költségekhez. Ezen felül új facsemetéket is ültettek a strandfürdőben, ami május elsején nyitja meg a kapuit.

Az idei szezonban kismértékben emelkednek a termálfürdő belépőjegyeinek az árai. A felnőtt belépő a tavalyi 1200 forint helyett 1400 forintba. A diák- és nyugdíjas jegy pedig 850 forint helyett 1000 forintba kerül. Májusban a fürdő hétfőnként és keddenként továbbra sem lesz nyitva, majd június elsejétől állnak át a heti hétnapos nyitvatartásra. A tervek szerint idén szeptember 15-ig lesz nyitva a termálstrand.

Jászárokszállási TermálfürdőFotó: H. Szabó Sándor