• Az első fürdőzők csütörtök reggel vehették birtokba a Zalakarosi Fürdő teljesen felújított gyógykertjét és az ott található gyógyvizes ülőmedencét.

  • A medencét a gyógycentrumot érintő felújítás első ütemeként avatták fel.

Cziráki László, a Zalakarosi Fürdő vezérigazgatója a csütörtöki átadáson elmondta, hogy 2018 őszén vette kezdetét a termálfürdő területén a gyógycentrum, illetve gyógykert rekonstrukciója a Szabadics Zrt. kivitelezésében.

A Zalakarosi Fürdő szabadtéri részén lévő gyógyvizes medence új gépészeti berendezést kapott és a 300 négyzetméteres medence teljes burkolatát is cserélték. Ezen felül vadonatúj térburkolatot és kerítést alakítottak ki, továbbá bővítették a zöldfelületet, amihez öntözőrendszert is kiépítettek. Sőt, a gyógykertben új ülő- és pihenőbútorokat is elhelyeztek.

A vezérigazgató az MTI kérdésére elmondta azt is, hogy a gyógykert melletti gyógycentrum fedett fürdőépületének átfogó rekonstrukciója várhatóan a nyári főszezonra készül el. A teljes felújítás költsége eléri 800 millió forintot, amiből közel 80 millió forintot tett ki volt a most megnyitott szabadtéri terület rekonstrukciója.

A zalakarosi fejlesztést is megemlítettük a hazai termálfürdők újdonságairól szóló összeállításunkban, amit ide kattintva olvashat. A határhoz közeli termálfürdők fejlesztéseiről pedig itt talál információkat.

Zalakaros gyógykert gyógymedence