• Összegyűjtöttük, hogy néhány hazai termálfürdőben milyen kisebb nagyobb fejlesztésekkel, újdonságokkal készülnek az idei évre.

  • A felújítások, bővítések mellett jó néhány fürdőben változatos programokkal, koncertekkel színesítik a strandszezont.

Bogács
Idén megújul a Bogácsi Termálfürdő területén működő panzió. A fejlesztés során a földszinten kialakítanak egy új akadálymentesített szobát, valamint egy gyermekfoglalkoztató szobát, de teakonyha és étkező is helyet kap a megújuló panzióban. Mindezek mellett a szálláshely négy új apartmannal, a tetőtérben új szobákkal, köztük egy családi szobával bővül és egy konferenciatermet is kialakítanak.

Idén egyébként kezdetét veszi az új fedett élményfürdő építése is Bogácson, de ennek átadására majd 2020 nyarán kerül sor.

Budapest
A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. által működtetett fürdők közül még az idei strandszezonra átadják a Pesterzsébeten található Jódos-Sós Gyógyfürdő egészét. Ez azt jelenti, hogy a jelenleg próbaüzemben használható fedett fürdőn és szaunavilágon felül egy új rönkszaunával, valamint szabadtéri termálmedencével, wellness medencével, hullámmedencével és gyermekmedencével válik teljessé a fürdő kínálata.

Jódos Sós fürdő PesterzsébetCegléd
A Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpontban idén több kisebb fejlesztést valósítanak meg. Ezek közé tartozik, hogy új mobilházakat telepítenek, megtörténik az apartmanok belső felújítása. Továbbá szabadtéri tornaparkot alakítanak ki, új elemekkel bővül a játszótér és sorra kerül a gyógyfürdő homlokzatának felújítása.

A nyáron fesztiválokkal és színes rendezvényekkel is várják a fürdőzőket. Az ezekkel kapcsolatos aktuális információkért érdemes figyelni a fürdő honlapját.

Ceglédi fürdő élménymedenceCserkeszőlő
A cserkeszőlői fürdőben lévő beltéri csúszdához idén tavasszal egy időmérőt szereltek fel. Ezen felül szintén a fedett fürdőben egy új játszósarkot és játszóházat is kialakítanak, de a kinti játszóteret is bővítik. A régi téli fürdő helyén már épül a Baby World család- és gyerekbarát fürdőkomplexum, de ennek átadására majd 2020-ban kerül sor.

Cserkeszőlő beltéri csúszdaIgal
Az Igali Gyógyfürdőben idén a kültéri kör alakú gyermek- és családi medencék kaptak teljesen új fóliaborítást. A vendégek a húsvéti időszakban már birtokba is vehetik a megújult medencéket.

A fürdő hagyományosan nyáron is gazdag programkínálattal várja a vendégeket. Ezek közül a legnagyobb és legnépszerűbb rendezvényüknek számít a Pünkösdi Wellness (június 8. és 10. között), az Igali Fürdő Napok (július 12-14. között) és az Igali Strandfesztivál (augusztus 17-20. között). A fürdő aktuális programjairól minden információt megtudhat ide kattintva.

Igali fürdő éjjelLipót
A Szigetköz szívében fekvő Lipóti Termál- és Élményfürdő közvetlen szomszédságában található négycsillagos Lipóti Termál Camping**** 145 parcellával, szociális blokkal, főző- mosó helyiséggel, valamint új bejárati és recepciós részleggel, kétágyas vendégszobákkal és egy élelmiszer bolttal bővíti szolgáltatásait az idei szezonban.

Lipót kempingA vendégek komfortérzetének növelését és a minőségi kiszolgálást figyelembe véve vált szükségessé a kemping bővítése. Júniustól egy új, modern recepciós épület várja a kempingbe lakókocsival, sátorral vagy lakóautóval érkező turistákat és természetesen továbbra is lehetőség van mobilházak, faházak és hálókocsik foglalására. A kemping áraiban az egész napos, többszöri belépésre jogosító fürdőjegy és teljes fürdőszolgáltatás továbbra is benne van.

A több napra érkező vendégeket különböző program lehetőségek közül választhatnak. Részt vehetnek vízi túrán vagy motorcsónak túrán, sétakocsikázás közben megismerhetik a környéket, horgászási vagy lovaglási lehetőség de érdemes megnézni Mosonmagyaróvár és Győr nevezetességei mellett akár Pozsony vagy Bécs látványosságait is.

A termálfürdőben június közepétől hétvégenként színes műsorokkal szórakoztatják a vendégeket. A rendezvények közül pedig érdemes megemlíteni a május 25-i Nemzetközi Kerékpáros Béke Túrát. A június 23-i Győr-Lipót Futóversenyt és a szeptember 14-15-i Hármas Határ Veterán Autó-Motor Találkozót.

Lipóti TermálfürdőMakó
A Hagymatikumban a főszezonra változatos programokkal készülnek, amelyek közül a háromnapos fürdőfesztivál lesz a legnagyobb rendezvény, amikor sztárvendégekkel, zenés-táncos műsorokkal, divatbemutatóval, gasztronómiai programokkal várják a fürdőzőket. Ezen kívül a fürdőben nyugdíjas találkozókat, szezonnyitó- és záró partikat, valamint sport- és családi napokat is tartanak. Minden pénteken és szombaton éjszakai fürdőzést rendeznek, ilyenkor éjfélig várják a csobbanni vágyókat.

Hagymatikum fürdőMezőkövesd
A Zsóry Gyógy- és Strandfürdő főbejárata előtti részen zajlik a gyógyhelyfejlesztési projekt. A közel egymilliárd forintból megvalósuló beruházás révén egy közösségi tér, a mellette található arborétum területén pedig egészségpark létesül.

Zsóry egészségparkA fürdő nagy nyári fesztiválja lesz a Zsóry Fesztivál (július 13-14. között). A rendezvényen a Groovehouse, Betty Love és a Desperadó is fellép, július 13-án este Neoton élő nagykoncert, 14-én este pedig Rúzsa Magdi élő nagykoncertre kerül sor.

Szintén a nagyobb fürdős programjaik közé tartozik majd az augusztus 23-i szezonzáró, amikor este 9-től a Hooligans ad majd nagykoncertet.

Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdő
Idén egy mintegy 220 millió forint értékű beruházásnak köszönhetően megújul a Tófürdő, amit várhatóan júliusban adnak majd át. A rekonstrukció során elvégzik a fürdőhely fogadó- és szolgáltató épületének rekonstrukcióját. Ezen felül központi vizesblokk és ötszáz vállfás öltöző is épül, a fürdőzőket új csúszdák várják, a kényelmüket pedig napozóstégek szolgálják. Felújítják a kerítéseket, rendezik a vízparti területeket és zöldfelületeket, ingyenes wifit létesítenek, a térkövezett sétányokon kívül homokos plázst alakítanak ki.

A Tófürdő fejlesztési látványterve:

Sóstógyógyfürdő Tófürdő látványtervA Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőre látogatóknak fontos információ az is, hogy idén az Aquarius Élmény- és Parkfürdő strandi részét június elsején nyitják meg.

Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdő ParkfürdőTiszakécske
Ahogy nemrég írtuk a Tisza-parti Gyógy- és Élményfürdő strandja idén új térburkolatot kap, gyerekbarát napozófelületeket alakítanak ki, 200 vadonatúj napágyat helyeznek ki és a nagyszínpadot is áthelyezik. Utóbbit idén nyáron is sokat fogják használni, ugyanis minden hétvégére jut valamilyen program és sztárfellépő. Idén olyan ismert zenészek, énekesek teszik tiszteletüket a fürdőben, mint Janicsák Veca, Wolf Kati, a Stolen Beat, az Animal Cannibals, Caramel, az Irigy Hónaljmirigy, vagy éppen Opitz Barbi.

Tisza-parti élményfürdőZalakaros
Tavaly ősszel vette kezdetét a Zalakaros Fürdőhöz tartozó gyógycentrum felújítása. Ennek a fedett részlegét várhatóan idén nyáron adják át, azonban a fejlesztés részeként szintén megújult szabadtéri gyógymedence már el is készült, a vendégek már használhatják. A gyógycentrum fedett része új tetőszerkezetet, nyílászárókat kap és újdonságként egy sósvizű medencét alakítanak ki. Egy új szaunavilág is épül a fürdőben, amit a tervek szerint 2019 végén adnak át.

Zalakaros fedett gyógycentrum