• Drezdából érkeztek Hévízre az idei első „charteres” utasok.

  • A 2019-es szezonban hét német nagyvárosból lesz biztosítva a közvetlen légi összeköttetés.

Ma reggel kezdetét vette a charterszezon a Hévíz-Balaton Airporton. A Sundair légitársaság gépe Drezdából hozott turistákat az üdülőhelyre. Ugyanez a légitársaság a következő hónapokban Erfurtból és Lipcséből is szállít majd utasokat.

Jövő héten egy Lufthansa gép is fel fog tűnni a reptéren, ami Frankfurtból hoz turistákat. Május 4-én érkezik a Czech Airlines első gépe, amelynek révén Berlinből és Düsseldorfból, majd később Hamburgból is közvetlen charterjáratokkal érkeznek vendégek hévízi és környékbeli pihenésre.

A berlini, düsseldorfi, frankfurti és hamburgi járatokat idén is a Mutsch Ungarn Reisen, a drezdai, erfurti és lipcsei légijárat pedig a Salamon Reisen szervezésében valósul meg. A korábbi években az utóbbi útvonalakat a Germania gépei teljesítették, azonban a légitársaság a közelmúltban csődbe ment, így a helyüket átvette az charterjáratokra szakosodott, néhány éve indult Sundair. Az elsőként érkezett Airbus egyébként – ahogy a festéséből is látható – korábban az Air Berlin flottájába tartozott.

Ahogy nemrég írtuk, hamarosan kezdetét veszi a Hévíz-Balaton Airport fejlesztése, amire 6,6 milliárd forintot fordítanak. A beruházás több szakaszban, három év alatt fog megvalósulni. Ennek a projektnek ugyan közvetlenül nem része az újabb légijáratok indítása, de Papp Gábor, Hévíz polgármestere többször is arról nyilatkozott, hogy reményei szerint a bővítéssel párhuzamosan új útvonalak is elérhetők lesznek a Hévíz melletti repülőtérről.

Itt megnézheti Baladincz Bendegúz felvételeit a szezonnyitó légijáratról: