• Az idei év első negyedévében 980 ezren keresték fel a Budapesti Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. által működtetett fővárosi fürdőket.

  • Az elmúlt években megvalósított fürdőfejlesztéseknek tulajdonítják a jó eredményt.

Nemcsak vendégforgalom, hanem az árbevétel terén is jelentős növekedést ért el a társaság. Az idei első negyedévben produkált 4 milliárd forintos árbevétel 20 százalékos bővülést jelent az előző év hasonló időszakához képest.

Czinege Szilvia, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. értékesítési és marketingigazgatója a Trend FM-nek azzal magyarázta a jó eredményüket, hogy a fővárosi termálfürdők számítanak Budapest egyik legvonzóbb turisztikai attrakciójának. Nincs ugyanis még egy olyan főváros, ahol ennyi működő műemlék fürdő lenne. Az ideérkező turisták számára a fürdőlátogatás a top 5 program közé tartozik.

A fürdők növekvő forgalma mögött áll az is, hogy az elmúlt években számos fürdőfejlesztést valósítottak meg. Ennek köszönhető egyébként az, hogy a külföldi turisták mellett egyre több hazai vendég látogatja a budapesti fürdőket. Czinege Szilvia az elmúlt időszak meghatározó fejlesztései közé sorolja a Rudas Gyógyfürdő új wellness egységét, az emblematikus tetőmedencével, a Dandár Gyógyfürdő kültéri medencével történő bővítését, a Paskál és a Palatinus fürdők bővítését, illetve a tavaly év végén átadott Csillaghegyi Árpád Forrásfürdőt. Idei újdonságuk lesz, hogy a pesterzsébeti Jódos-Sós Gyógyfürdőt teljes egészében átadják (jelenleg a fedett fürdőegység egy része használható).

Czinege Szilvia szerint egész évben kitarthat az év elején tapasztalt növekvő vendégforgalom, azaz rekordév lehet a 2019-es. Persze ehhez az is kell, hogy jó idő legyen a nyári időszakban. Ugyanakkor a tapasztalatok azt mutatják, hogy a felújított fürdőkben még az időjárás sem befolyásolja túlzottan a forgalom alakulását.

Széchenyi GyógyfürdőA budapesti fürdőkhöz kapcsolódó hír, hogy a húsvéti időszakban is nyitva tart mindegyik egység, néhány apróbb változással. A Rudas Gyógyfürdőben április 19-én és 22-én is társas fürdőzésre kerül sor, éjszakai fürdőzést április 19-én tartanak. A Széchenyi Gyógyfürdő ivócsarnoka április 19-én és 22-én 9 és 17 óra között tart nyitva. A Rudas és Lukács fürdők ivócsarnoka az említett két nap zárva lesz, csakúgy mint a Széchenyi és a Gellért fürdők kádosztálya.