• December 17-én, azaz hétfőn próbaüzemben megnyitja kapuit a pesterzsébeti fürdő, amit még 2005-ben zártak be.

  • A fürdő a kuriózumnak számító jódos-sós vizéről vált ismertté.

Annak ellenére, hogy a fürdő felújítása során nem várt nehézségek adódtak, tartani tudták a határidőket és december 17-én megnyitja kapuit Pesterzsébeten a Jódos-Sós Gyógyfürdő. Ez azt jelenti, hogy több mint tíz év után fogadhat újra vendégeket a fürdő, amit még 2005-ben zártak be.

A korábban beharangozott terveknek megfelelően a fürdőt két ütemben nyitják meg. Most a fedett rész, jövő év tavaszán pedig a strandi terület kerül átadásra. A tulajdonos Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. mintegy 3,44 milliárd forintot költött a pesterzsébeti fürdő helyreállítására.

Ahogy a fürdőüzemeltető társaság honlapján olvasható, a jódos-sós vizéről ismert fürdő a XX. kerület Vízisport utca 2. szám alatt található. Minden nap 9 és 19 óra között tartanak nyitva. A belépőjegyeket egyelőre egész jó áron kínálják (nagyjából a ferencvárosi Dandár Gyógyfürdőhöz hasonló árakat alkalmaznak) . A felnőtt fürdőbelépő ára 1900 forint, a nyugdíjas belépő pedig 1500 forintba kerül. Nincs hétvégi felár, azaz a hét minden egyes napján ennyibe kerülnek a jegyek.

A nyitás után négy medence áll majd a fürdőzők rendelkezésére. Az oktogon gyógymedencét 36 Celsius-fokos,  a gyógymedencét 38-40 Celsius-fokos, a sós-jódos gyógymedencét 36-38 Celsius-fokos, a wellness medencét pedig 34-35 Celsius-fokos vízzel töltik. Jövőre a strandi részen majd további 7 medencét adnak át. A most megnyíló fedett fürdőhöz egy szaunavilág is tartozik, ahol finn szauna, infraszauna és gőzkamra található.

A névadó jódos-sós gyógyvíz igazi különlegességnek számít Budapesten. Mozgásszervi betegségek, nőgyógyászati problémák kezelésére alkalmas. A jód gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik, a vízben szintén megtalálható bróm pedig stresszoldó, nyugtató tulajdonságáról ismert.