• Már keresik a megújuló szolnoki fürdő kivitelezőjét.

  • Fedett és szabadtéri medencék egyaránt helyet kapnak majd a termálfürdőben.

  • Összesen 13 medence épül.

Múlt hónapban jelentették be, hogy komoly változás előtt áll a szolnoki Tiszaligeti Fürdő. Lebontják a régi kabinokat, a nyári öltözőt, a körmedencét, a gyermekmedencét, a régi szaunaépületet és egy vadonatúj termálfürdőt alakítanak ki a helyén.

A Napi.hu szúrta ki, hogy a fürdőfejlesztés egy fontos lépéshez érkezett, ugyanis meghirdették a fürdő építésének közbeszerzési pályázatát. Az építőipari cégek ajánlatait 2019. január 30-ig várják. A munkaterület – várhatóan tavaszi – átadása után a kivitelezőnek 20 hónapja lesz a fürdő felépítésére. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy 2020 végére, vagy 2021 elejére készülhet el az új Tiszaligeti Fürdő.

A fürdőépítés becsült összege 6,74 milliárd forintot tesz ki. Az új fürdőépület közel 6000 négyzetméteres lesz, a kültéri medencék teljes vízfelülete eléri a 970 négyzetmétert, a fedett medencéké pedig 848 négyzetmétert. A megújuló fürdőben összesen 13 medence áll majd a vendégek rendelkezésére.

Ezek a következők lesznek: úszómedence, kültéri családi medence, kültéri csúszdamedence, kültéri ülőmedence, élménymedence, családi medence, csúszdamedence, ülőmedence, súlyfürdő medence, tornamedence, ugrómedence, merülő medence, kültéri ülőmedencék. Mindezek mellett egy szökőkutat is kialakítanak.

Tiszaligeti fürdő látványtervTiszaliget Fürdő SzolnokA Napi.hu arról is beszámolt, hogy már tavasszal is kiírtak egy közbeszerzést a fürdő építésére, de akkor a beérkező ajánlatok magasabb összegűek voltak a korábban becsült nettó 4,9 milliárd forintnál. Ezután ősszel született egy kormányhatározat arról, hogy az állam – háromévi részletben – vállalja a megnövekedett költség mellett is a fürdőfejlesztés finanszírozását.

A lenti légi felvételen megnézheti, hogy hol fog megvalósulni a beruházás. A videót 2016-ban készítette Kovács Krisztián: