• Rangos elismerésben részesült Nagy Csaba építészmérnök.

  • Az ő nevéhez fűződik – többek között – a budapesti Palatinus Strandfürdő felújítása is.

A Prima Primissima Díj idei díjazottai közé tartozik Nagy Csaba a Palatinus Strandfürdő felújított és kibővített főépületének tervezője. A szakember a Budapesti Műszaki Egyetemen végzett építészmérnökként, majd ösztöndíjasként a Bécsi Képzőművészeti Akadémia Mesteriskoláján tanult.

Az Archikon Építésziroda egyik alapítója és vezető tervezője. A környezettudatos építészetben úttörő százlakásos passzívház és Meséskert óvoda, illetve a műemlék rekonstrukciók, mint az Andrássy úti Il Bacio és Hotel Moments, a Budai Vigadó, a Palatinus strand vagy a készülő Párizsi udvar egyaránt nagyvonalú gondolati tisztaságról és következetességről tanúskodik.

A közelmúltban a Budapesti Építészeti Nívódíj bírálóbizottsága kiemelt dicséretben részesítette szintén a Palatinust. Az egész éves működésűvé alakított fürdőt úgy sikerült megújítani, hogy megőrizte a régi értékeit, de közben a mai kor igényeinek megfelelő funkciókkal is bővült.Palatinus StrandfürdőPalatinus fürdő BudapestPalatinus termálfürdő fürdőépületPalatinus fedett termálvizes medencePalatinus fürdő főépület