• 2019-ben elkezdődik a Hagymatikum új részlegének az építése.

  • Ezenkívül egy négycsillagos szálloda is épül a makói fürdő területén.

A 2011-ben átadott makói Hagymatikum fürdő tulajdonképpen félig készült el. Makovecz Imre eredeti koncepciója alapján ugyanis egy további fürdőegység is kapcsolódott volna a jelenlegi épülethez. A régi vázlatok felhasználásával a Makona iroda által készített tervek alapján jövőre elkezdődhet ennek a családi élményzónának az építése, ami majd egy látványos, Atlantisz Világnak nevezett részt is magában foglal.

Az 5 milliárd forintos állami támogatásból megvalósuló fejlesztés révén élménymedencékkel, csúszdaparkkal, gyermekmedencével, kültéri gyógyvizes medencével bővül a fürdő. Ezen felül, 70 százalékos állami finanszírozással egy 100-110 szobás, négycsillagos szálloda is épül a fürdő területén.

Az elmúlt években jelentősen felpörgött a makói idegenforgalom, a szálláshelyek száma a hatszorosára nőtt. Idén a városban eltöltött vendégéjszakák száma eléri a 44 ezret, ami több mint a négyszerese a hat évvel ezelőttinek. Ahogy pedig nemrég írtuk, üzletileg is jól teljesít a fürdő, miután 2012 óta több mint a duplájára nőtt a vendégforgalmuk. Ezzel megspórolták a tulajdonos önkormányzat által az idei évre előirányzott 50 millió forintos működési támogatást. Ezt az összeget végül a tanuszoda felújítására fordították.

A Magyar Turisztikai Ügynökség elemzése szerint a fürdő- és szálláshelyfejlesztésnek köszönhetően a jelenlegi makói vendégéjszakaszám évi 150-200 ezerre nőhet. Amennyiben ez valóban így lesz, akkor a város bekerülhet az ország leglátogatottabb termálfürdős települései közé. Összehasonlításképpen: az elmúlt évben az egerszalóki kereskedelmi szálláshelyek produkáltak 200 ezer eltöltött vendégéjszakát.