• Jövő év elején hatalmas fürdőfejlesztés veszi kezdetét Szolnokon.

  • Az új fürdőkomplexum építése 20 hónapot vesz igénybe.

Több mint 7,7 milliárd forintból fejlesztik a szolnoki Tiszaligeti Fürdőt – közölte a Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere csütörtökön, a helyszínen tartott sajtótájékoztatón. A közbeszerzési eljárás után a tervek szerint jövő tavasszal adják át a területet a kivitelezőnek és a munkálatok húsz hónapon át tartanak.

A projekt előkészítésére korábban már kaptak 80 millió forint állami támogatást. A mostani döntés értelmében pedig az idei költségvetésből 2,3 milliárd forint, a jövő éviből 3,6 milliárd forint jut a fejlesztésre, 2020-ban pedig további 1,8 milliárd forintot kapnak.

Szalay Ferenc elmondta: a fürdő jelenlegi területén lebontják a régi kabinokat, a nyári öltözőket, a kör alakú termálvizes medencét, a gyermekmedencét és a régi szaunaépületeket. Az úszó- és a tanmedence, a téli bejárat új öltözői, az élménymedence és a csúszdák viszont megmaradnak, de azokat is átalakítják, felújítják.

Az új élményfürdőben szabad- és beltéri medencék is várják majd a látogatókat, a gyerekek vízi csúszdákon és játszótéren is kikapcsolódhatnak. A beruházás további részleteiről elhangzott, hogy a megújult fürdőben sportpályák, játszóterek, sétány és fitneszpark is várja majd a vendégeket.

Tiszaliget Fürdő SzolnokA csónakázó tó új napozóstéggel bővül, mellette hangulatos teraszos vízparti büfé működik majd. A strand kedvelt környezete, a hatalmas parkos, ősfás terület megmarad és komfortosabbá válik. A fürdő 46 új parkolóhellyel és kerékpártárolókkal is gyarapszik.

(MTI)

A fürdőről két évvel ezelőtt készített remek légi felvételeket Kovács Krisztián. A fent említett fejlesztések itt fognak megvalósulni: