• A magyar államhatár közelében is találhatunk olyan termálfürdőket, amelyeket érdemes felkeresni.

  • Ezek közül jó néhányban újdonságokkal is várják a vendégeket.

Korábbi szezonális fürdő téliesítése, medencefelújítás, új fürdőrészleg építése, világszinten is egyedülálló vízicsúszda – a magyarországi fürdők újdonságai mellett a határ közelében található szlovák és osztrák termálfürdőkben is sokféle fejlesztés történt, vagy éppen várható a következő hónapokban.

A fürdők segítségével ezeket a fejlesztéseket vettük sorra.

Nagymegyer

A város a dunaszerdahelyi járásban, Győrtől közúton 25 kilométerre, Komáromtól 34 kilométerre fekszik. Az itt található Thermal Corvinus fürdőben az elmúlt években számos fejlesztést valósítottak meg, s ezeknek nincs is vége.

Mint Mészáros Éva marketingmenedzsertől megtudtuk, a NÓVUM projekt keretében folyamatban van egy egyedülálló, nagy kiterjedésű új medencekomplexum építése. Ebben az új fürdőegységben sodrófolyó, hullámmedence, játékelemekkel felszerelt gyermekmedence, magasugrótorony, vízi akadálypálya, napozóteraszok kapnak helyet. A tervek szerint az újdonságot júniusban fogják átadni.

A fejlesztés látványterve:

Nagymegyer fürdőfejlesztésTardoskedd

A község a szlovákiai Érsekújvártól 14 kilométerre északnyugatra fekszik. Komáromtól közúton nagyjából 45 kilométert kell autózni a településig. Tóth Marián polgármester beszámolt a Termál Online-nak néhány újdonságról a tardoskeddi termálfürdővel kapcsolatban. A fürdő területén 2018 őszén került átadásra a felújított Juhász kúria kastélyrész. Ezen kívül a termálfürdő épületének részleges átépítése zajlik jelenleg is, amelynek köszönhetően az idei évtől biztosítani tudják a téli nyitvatartást. Az eddig szezonálisan üzemelő termálfürdő június elsején nyitja meg a kapuit.

A nyári idényre több rendezvényt is terveznek a fürdő területén, ezekről részletes információkat a fürdő honlapján találhatnak majd a látogatók.

Tardoskeddi termálfürdőDunaszerdahely

A város Győrtől 40 kilométerre, a határtól körülbelül 25 kilométerre található. Az egész évben üzemelő Thermalpark Dél-Szlovákia legkedveltebb fürdőjének számít. Horváth Katarina, a Thermalpark marketing managere számos újdonságról tudott beszámolni a fürdővel kapcsolatban.

Épp most folyik a nagy úszómedence teljes körű felújítása, amely a nyárra készül el. Egy meglévő, de régi technológiával ellátott medencéről van szó, amit teljesen átépítenek. Az új medence nem kimondottan úszómedence lesz, hanem többféle igénynek is meg fog felelni. A medence egyik (nagyobb) része a pancsolni vágyóknak fog szólni, inkább rekreációs jellege lesz. A medence másik része mélyebb lesz és ugrálásra és úszásra lesz alkalmas.

A Thermalpark fürdő területén található természetes tó revitalizációjára is sor kerül idén. A tó egy részét elérhetővé teszik a fürdőzők részére, kialakítanak egy hidat, ami összekapcsolja a partot a meglévő kis szigettel, ahol a későbbiekben kávézó és tanösvény is lesz. Utóbbiban a csallóközi madarakat, halakat és növényzetet mutatják majd be.

Ősszel kezdenek neki a fürdő területén lévő Thermalpark panzió átépítésének és bővítésének. A meglévő 9 szobát 22 szobára fogják bővíteni, nagyobb szobákat alakítanak ki, amelyek kényelmes pihenést nyújtanak majd a többgyermekes családoknak is.

Mindezek mellett egy további beruházást is terveznek 2019-re, ugyanis a hotel előtti parkolót is átépítik.

Dunaszerdahelyi termálfürdőLutzmannsburg/Locsmánd

Ausztriában, közvetlenül a határnál, Kőszegtől 19 kilométerre, Soprontól 30 kilométerre lévő településen található a Sonnentherme fürdő. Több mint 800 méternyi csúszdával várják a vendégeket és itt található Ausztria leghosszabb vízicsúszdája, a 270 méter hosszú XXL Monster Ride.

Sonnentherme termálfürdő AusztriaAki szeret csúszdázni, annak igazán érdemes felkeresnie a fürdőt, ugyanis a közelmúltban megnyitották Ausztria első és a világ leghosszabb virtuális valóság csúszdáját. Ennek a különlegességét az adja, hogy a vendég a lecsúszás egyperces ideje alatt egy térhatású VR szemüveget visel, s így akár sárkányos, vagy éppen űrlényes világban csúszhat, mintha egy videójátékban lenne. Erről mutatunk egy videót is.

A fürdő programjai közé tartozik a Family Run futóverseny, ami június 29-én kerül megrendezésre, de a nyáron csúszdaversenyt is rendeznek.