• Még az elmúlt év augusztusában jelentették be, hogy a szezonon kívüli időszakban nem lesz nyitva Jászapáti termálfürdője.

  • Ma kiderült a nyitás dátuma.

Tavaly nyár végén közölték, hogy október elsejétől nem lesz nyitva a jászapáti Tölgyes Strandfürdő és a hozzá kapcsolódó kemping. A döntést az energiaárak drasztikus emelkedésével indokolták. A fürdő törzsvendégei érthető módon nem örültek ennek, hiszen a korábbi években három medencével a téli időszakban is nyitva tartott a gyógyvizes fürdő.

Biztos újranyitási dátumot tavaly nem ígértek, ma pedig kiderült, hogy 2023. június 5-én, egy hétfői napon nyitja meg újra kapuit a termálfürdő és a kemping.

A nyári időszakban hat medence áll a fürdőzők rendelkezésére: gyógymedence, termálmedence, körmedence, úszómedence, tanmedence, gyermekmedence. Legutóbb 2021-ben valósítottak meg egy fejlesztést a fürdőben, akkor adtak át egy kisebb csúszdaparkot, valamint élményelemekkel bővítették a gyerekmedencét.

Jászapáti termálfürdő

Az 1960-as évek óta működő fürdő termálvize 2002-ben gyógyvíz minősítést kapott. Annak idején az orvosi vizsgálatok során csípő- és térdízületi artrózis esetén igazolták a víz gyógyhatását. Ezen felül a jászapáti gyógyvíz a más ízületek degeneratív elváltozásaival járó fájdalmakat is eredményesen csökkentheti. Továbbá alkalmas a mozgásszervi betegségekkel járó panaszok enyhítésére, baleseti és műtéti utókezelésre, rekreációra is.

Itt további fürdőnyitási időpontokról is olvashat!