• Átadták a 200 millió forint kormányzati támogatásból létesített új csúszdaparkot és az élményelemekkel bővített gyermekmedencét a Jászapáti Tölgyes Strandfürdőben.

  • Jászapátit közkedvelt fürdővárossá és turisztikai központtá szeretnék fejleszteni.

Jászapátiban tegnap adták át a korábban már beharangozott fürdőfejlesztést. „Egyre jobb minőségű a hazai turisztikai célpontok kínálata” – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a szerdai átadón. Rétvári Bence közölte: egy évtized alatt nagyon nagy mértékben emelkedett azon magyarok aránya, akik el tudnak menni nyaralni. Míg 2010-ben körülbelül 3,6 millió ember engedhetett meg magának évi egyhetes üdülést, ma már 6,2 millió – mondta. „Ez az elköltött összegekben is látható: 2010-ben 250 milliárd forintot fordítottak a magyarok belföldi nyaralásra, egy évtizeddel később pedig 400 milliárd forintot” – tette hozzá Rétvári Bence.

Látható, hogy az emberek igényei is folyamatosan emelkednek, és ha a turistákat arról akarják meggyőzni, hogy Magyarországon utazzanak, azt nemcsak SZÉP-kártyával és más kedvezményekkel, hanem azzal is ösztönözni tudják, ha a turisztikai célpontok és az élményt nyújtó helyek egyre jobb minőséget kínálnak – folytatta az államtitkár.

A konkrét fürdőfejlesztésre rátérve Rétvári Bence elmondta, hogy 60 ezer ember fordul meg a jászapáti fürdőben évente, így jó helyre került a beruházásra fordított 200 millió forint. „Az emberek eddig is szívesen látogatták a létesítményt, amely most még inkább családbarát módon tud működni, hiszen minden korosztály jól érezheti ott magát” – tette hozzá.

Pócs János, a térség országgyűlési képviselője azt mondta, hogy Jászapáti életében a fürdő mindig fontos volt, „egy csendes, nyugodt, szép kis strand van a város közepén”. A ma átadott beruházás csak az első lépés volt, Jászapátit közkedvelt fürdővárossá és turisztikai központtá fejlesztik.

Jászapáti csúszdaparkVárhatóan jövőre megépül a Jászfényszaru és Jászberény közötti, illetve a Jászapáti és Jászkisér közötti kerékpárút. Továbbá szeretnék megvalósítani a kerékpáros összeköttetést a térség legnagyobb turisztikai vonzerejével bíró Tisza-tóval is.

(MTI)