• Mától egy kellemes kikapcsolódás keretében, kisvasúttal is eljuthatunk a Balaton partjáról a Csiszta Fürdő közelében található állomásig.

  • A tavaly bevezetett Balaton24 és Balaton72, illetve az idén új Balaton24/72 Duo napijegyekkel is lehet utazni a kisvasúton, de a teljes árú jegy sem drága.

Ahogy korábban írtuk, július elsején – közel 20 év szünet után – újraindult a vonatközlekedés Balatonfenyves és a Buzsák községhez tartozó csisztapusztai állomás viszonylatában. Ennek révén egy hangulatos, 35 perces utazással tehetjük meg a népszerű Csiszta Fürdő és a balatoni település közötti utat.

A vonal rekonstrukciójának része a fenyvesi állomásépület felújítása, valamint Csisztafürdő új állomásépületének kialakítása. Ez utóbbiak még folyamatban vannak, de maga a kisvasút pályája elkészült. A vonatok Balatonfenyves irányából a termálfürdőhöz közeli állomáshoz 8:50-től kétóránként, visszafelé pedig 9:35-től szintén kétóránként indulnak. Az utolsó vonat 19:35-kor indul Csisztafürdő állomásról.

A MÁV közlése szerint a járatokon regionális tarifa van érvényben, ezért az országos árakhoz képest 25 százalékkal olcsóbban lehet jegyet váltani. Ez konkrétan egy teljes árú jegy esetében – egy irányban – 235 forintot jelent. A tavaly bevezetett Balaton24 és Balaton72, illetve az idén új Balaton24/72 Duo napijegyekkel is lehet utazni a kisvasúton, ezáltal is élénken bekapcsolódik a tópart turisztikai célú közlekedési kiszolgálásába.

Egyébként a Balatonfenyvesről elérhető somogyszentpáli vonal is megér egy kirándulást. Ott hajnaltól estig ugyancsak hat vonatpár közlekedik, kiszolgálva ezzel a hivatásforgalmat is. A vonatok a köztes megállóhelyeken csak akkor állnak meg, ha a leszállási szándékot előre jelezik a vonatkísérő személyzetnek, vagy ha akad felszálló utas.