• Új tulajdonoshoz kerül a Zalakarossal szomszédos Garabonc községben termálhotel építését tervező projektcég.

  • A tulajdonosváltás őszig fog lezárulni.

A Budapesti Értéktőzsde honlapján közzétett rendkívüli tájékoztatás szerint a SET GROUP Nyrt. leányvállalata adásvételi szerződést írt alá a Termál Hotel Nyugat Kft. 100 százalékos üzletrészének az értékesítéséről. A felek az üzletrész vételárát 341,2 millió forintban határozták meg. A vevőnek 2021 ősziéig kell megfizetnie a vételárat. Azt ugyanakkor nem közölte a tőzsdén jegyzett társaság, hogy ki a vevő.

Az említett társaságról majdnem pontosan egy évvel ezelőtt írtunk. A SET GROUP NYrt. akkor jelentette be, hogy az érdekeltségükbe tartozó TRIMAN Építőipari Kft. projektcéget alapított egy zalai megyei turisztikai fejlesztéshez. Ez a cég a 262 millió forint jegyzett tőkéjű Termál Hotel Nyugat Kft.

A Zalakarossal szomszédos Garabonc községben lévő 1,5 hektáros telket, valamint a terület alatti termálvízkészlet kitermelési és felhasználási jogát apportálták az újonnan létrehozott társaságba. A tőzsdei cég akkori tájékoztatása szerint egy családi wellness hotel és sportközpont kialakítását tervezték Garaboncon. Bár az is igaz, hogy a későbbi értékesítést is megpendítették az akkori közleményben: „a Termál Hotel Nyugat Kft.-nek – mint projektcégnek – a célja, hogy a Garaboncon elhelyezkedő ingatlanon előkészítse a térség egyik turisztikai szempontból jelentős beruházását, majd az előkészítő fázis után az érdeklődők számára értékesítse azt.”

termálfürdő medenceZala megyében egyébként számos idegenforgalmi beruházás van folyamatban. Ezek közé tartozik a Hévíz közelében található repülőtér fejlesztése. A fürdős projektek kapcsán legutóbb arról számolhattunk be, hogy a Zalacsányon működő turisztikai komplexumban átadták a wellness részleget. Ezen felül a Lenti Termálfürdőben jelenleg is egy nagyszabású fürdőfejlesztés zajlik.