• Már javában zajlik Lentiben egy 2,2 milliárd forint értékű beruházás, aminek révén megújul a régi fedett fürdő, a főbejárat és jelentősen bővül a gyógyászati részleg.

  • Jelenleg a bontási munkálatoknál tartanak.

Nagyon sokan kedvelik a Zala megyében, azon belül is a szlovén határ közvetlen közelében található Lenti város termálfürdőjét. Ez nem véletlen, hiszen tágas, szépen parkosított szabadtéri rész tartozik a fürdőhöz és néhány éve egy jelentős beruházást is megvalósítottak. Nem is olyan régen, 2016-ban ugyanis egy új, 94 szobás szállodát és egy szintén vadonatúj fedett élményfürdőt adtak át.

A fürdő régi fedett részlege viszont már megérett a felújításra, a gyógyászati szolgáltatásaik palettája pedig a bővítésre. Ezért volt jó hír az, amikor tavaly decemberben bejelentették, hogy jelentős állami támogatáshoz jut a Lenti Termálfürdő és Szent György Energiapark.

A kiírt közbeszerzési pályázat januárban eredményesen zárult, két zalai építőipari vállalat, a ZÁÉV Zrt. és a Szabadics Zrt. konzorciuma nyert. A beruházás megvalósítását 2,2 milliárd forintért vállalták, a munka befejezésére 20 hónap áll rendelkezésükre. A fejlesztésnek köszönhetően megújul a fedett fürdő, a főbejárat, az étterem. Tízszeresére növelik a fürdőgyógyászat kapacitását. Olyan új gyógyászati szolgáltatásokat fognak bevezetni, mint az oxigénterápia, a szén-dioxid szoba, az iszapfürdő, az antigravitációs kezelő, vagy éppen a krioszauna.

A beruházás révén a gyógycentrum látogatóinak száma megtízszereződhet, a szálláshelyeken pedig 50 százalékkal nőhet a tartózkodási idő.

A helyi televízió a múlt héten forgatott a fürdőfejlesztés helyszínén. Ahogy a lenti videón is láthatják, jelenleg a bontási munkák zajlanak. A fedett uszodában már kibontották a végfalakat, a burkolatokat felszedték, bontják a világítástechnikát és a régi légkezelő rendszereket. Az idei szezonra készülve a pihenőteret átalakították öltözőtérré, hogy a majdani nyitás után a vendégek használni tudják az élményfürdőt és a szaunacentrumot.