• Sikeresen zárult a közbeszerzési eljárás, így hamarosan kezdetét veheti a Zala megyei Lentiben található termálfürdő fejlesztése.

  • A jelentős beruházás 20 hónapot vesz igénybe.

Tavaly év végén jelentették be, hogy egy állami támogatásnak köszönhetően komoly fejlesztést valósítanak meg a Lenti Termálfürdő és Szent György Energiaparkban. A szlovén határ közelében található kisvárosban egyébként nem is olyan régen volt már egy nagyobb beruházás, hiszen 2016-ban egy négycsillagos szállodát, valamint egy fedett élményfürdőt adtak át, amire összességében 3,3 milliárd forintot fordítottak.

A mostani fejlesztés elsősorban a fedett fürdőt és a gyógyászati szolgáltatásokat érinti. A jó hír pedig az, hogy január 15-én eredményesen zárult a munkálatokra kiírt közbeszerzési eljárás. Ez alapján két Zala megyei építőipari vállalat – ZÁÉV Zrt., Szabadics Zrt. – adta be közösen a legkedvezőbb ajánlatot, s a kivitelezést 2,2 milliárd forintért fogják elvégezni. (Egy harmadik pályázó ugyanezt 3 milliárd forintért vállalata volna). A közbeszerzési pályázat szerint a munkára 20 hónap áll rendelkezésre.

A pályázati kiírás alapján a megújuló gyógyászati részleg teljes területe eléri 2300 négyzetmétert, ahol számos új szolgáltatás is elérhetővé válik. Új összekötő hidat alakítanak ki a szálloda és a fürdőépület felső, újjáépülő szintje között. Cserélik a fedett úszómedence vízforgató rendszerét. Felújítják a fedett fürdő és az öltözők medenceterének a légtechnikai berendezéseit. Belsőépítészetileg is felfrissítik a fedett fürdő medencecsarnokát, korszerűsítik a világítását. Mindezeken felül a főbejárat és az étterem is megújul.

A beruházásnak köszönhetően a jövőben jelentősen bővülhet a Lentibe érkező turisták száma, valamint növekedhet az átlagos tartózkodási idő is. Az utolsó „normális” évben, azaz 2019-ben a fürdő 352 ezer vendéget fogatott, 60 százalékban külföldieket, a termálfürdő saját szállodájában pedig összesen 24 ezer vendégéjszakát töltöttek a turisták.

Lenti Termálfürdő szabadtéri medence