• Nemsokára elkezdődhet a Várkertfürdő mellé megálmodott új hotel építése.

  • A szállodában saját wellness részleg is helyet kap.

Már két évvel ezelőtt felmerült egy szállodaépítés lehetősége a pápai Várkertfürdő szomszédságában. Az ezzel kapcsolatos elképzelésekről tavaly ősszel jöttek új hírek: október végén jelentették be, hogy 48 szobás szálloda épülhet a fürdő területén.

A kétmilliárd forintosra tervezett beruházás előkészítését 200 millió forinttal támogatja az állam. Ezen felül 90 millió forintot biztosítanak a termálfürdőhöz tartozó kemping fejlesztésére. Az új szálloda tervezése hamarosan kezdetét veheti, ugyanis az év elején kiírták a hotel “építészeti, mérnöki és tervezési szolgáltatásaira” szóló pályázatot.

A pályázatból kiderül, hogy a hotel nettó területe 4200 négyzetméter lesz. Fontos szempont, hogy a szálloda és a Várkertfürdő között – fedett – összeköttetést kell biztosítani. A szállodához kapcsolódóan saját parkolókat kell kialakítani, mert a fürdő parkolókapacitását erre nem lehet felhasználni.

“Az épület főbejáratát a nyugati oldalon, a fürdővel közös külső tér újrafogalmazásával kell megoldani, ugyanakkor a két funkció megfelelő elválasztásáról is gondoskodni kell” – olvasható a pályázati kiírásban. Az új épületnek a része lesz egy 50 fős konferenciaterem is.

A korábbi bejelentéshez képest kicsit nagyobb lesz a hotel szálláskapacitása, ugyanis 54 kétágyas szobával és 6 lakosztállyal számolnak. Elképzelhető, hogy a tetőszinten egy wellness központot is kialakítanak, amit majd csak a szállóvendégek használhatnak. Amennyiben ez a tetőszinten esetleg építészetileg nem megvalósítható, akkor a földszinten kap majd helyet. A szálloda wellness részlege merülő medencét, szaunavilágot és masszázs-helyiségeket foglal magában, kiegészülve – amennyiben a tetőn lesz – napozó terasszal és bárpulttal.

A tervek elkészítésére 150 munkanap áll a nyertes rendelkezésére. A pályázatokat február 22-ig várják.

Pápa termálfürdő éjszakai fürdőzésA Várkertfürdőt működtető társaság tulajdonosi körében nemrég változás történt, erről itt írtunk.