• Idén bővítik a szaunavilágot és előkészítik egy új hotel építését is. A szálloda közvetlen összeköttetésben állna a termálfürdővel.

  • Tavaly jó vendégforgalmat ért el a Várkertfürdő.

A Veszprém megyei napilap, a Napló nemrég írt arról, hogy komoly fejlesztést terveznek a Pápán található Várkertfürdőhöz kapcsolódóan. Elkészültek ugyanis egy 48 szobás, háromemeletes, négycsillagos szálloda tervei. Az 1-1,2 milliárd forintos beruházásból megvalósuló hotel közvetlen összeköttetésben állna a termálfürdővel.

A fürdő vezetősége az idei évben kidolgozza a szállodaépítés finanszírozási hátterét. Ehhez saját forrást használnának, de hitelfelvételben és pályázati lehetőségekben is gondolkodnak. Ideális esetben pedig 2020-ban már el is kezdődhetne a Várkertfürdőhöz kapcsolódó hotel építése.

A pápai fürdő egyébként tavaly jó évet zárt. Az esős, hűvös időt hozó június kivételével nőtt a vendégforgalmuk, egyes melegebb nyári napokon háromezernél is többen kerestél fel a Várkertfürdőt.

Pápai termálfürdő termálmedenceA szállodaépítésen kívül más fejlesztést is terveznek. Ezek közé tartozik, hogy a 2017-ben megújított – sok látogató vonzó – szaunavilágot idén bővítenék. Emellett fontosnak tartják, hogy a kitűnő gyógyvízre alapozva a gyógyászati részlegüket is tovább fejlesszék.

A Várkertfürdőt 2003-ban nyitották meg, a fürdő termálvize 2005-ben kapott gyógyvíz minősítést, 2011 végén a fürdőhöz kapcsolódva egy gyógyászati részleget is megnyitottak. A NEAK által támogatott fürdőgyógyászati kezelések közül a Várkertfürdőben elérhető a gyógymedence, az iszappakolás, a súlyfürdő, az orvosi gyógymasszázs, a víz alatti vízsugármasszázs, a víz alatti csoportos gyógytorna, valamint a 18 év alattiak csoportos gyógyúszása.

Pápai Termálfürdő