• Zalakarost évről évre több biciklis turista keresi fel, a Tour de Zalakaros országúti kerékpárverseny pedig mára nemzetközi hírűvé vált.

  • Ettől az évtől kedvezményes bringás belépővel, masszázzsal és kerékpártárolókkal várja a biciklivel érkezőket a helyi termálfürdő.

Az aktív és egészséges életmód iránti érdeklődés fokozatosan nő a fürdővárosban, egyre többen töltik aktívan szabadidejüket Zalakaroson. A helyi kerékpáros centrumban tavaly közel kétszer annyi bringát adtak ki a látogatóknak, mint egy évvel korábban. A Kis-Balaton kerékpáros túrák egyedülálló természeti környezetben kínálnak fantasztikus kikapcsolódási lehetőséget az aktív, minőségi idő eltöltésére.

A kiváló adottságokra a város idén még inkább ráerősít, hiszen a Tour de Zalakaros országúti kerékpárverseny 2500 indulójával mára az ország egyik legkedveltebb rendezvényévé nőtte ki magát.

A június 21-23. között megrendezésre kerülő bringás hétvége már minden korcsoport számára kínál alternatívát: gyermekversenyt a legkisebbeknek, családi bringatúrát a Kis-Balaton körül minden generációnak és valódi megmérettetést a zalai dombokon keresztül 60 és 137 kilométeren.

Tour de Zalakaros bicikliverseny2019-ben harmadszor kerül megrendezésre a Szabadics Ride – CompanyChallenge céges időfutam csapatverseny, a nulladik napon pedig tematikus gasztro programokkal és GO BIKE warm-up partyval is bővül az idei bringás jamboree.

A tavalyi rendezvényről a nemzetközi médiumok is beszámoltak:


A program aktualitását az a határokon átívelő kerékpáros projekt is indokolja, amelynek keretében 2019 tavaszán további 3 kilométer kerékpárút kerül átadásra Zalakaroson.

Zalakaros kerékpárbarát üdülőhely„A turizmus rekordszámú növekedését prognosztizáljuk idén Zalakaroson, de fontos számunkra, hogy a helyben élők is részesüljenek a turizmus előnyeiből. Szeretnénk a zalakarosiak számára is kedvet csinálni az aktív idő eltöltéséhez, hiszen a fejlesztéseinknek az ő életminőségük javulását is szolgálniuk kell. A projekt keretében a helyi és környékbeli iskolák és intézmények bevonásával szemléletformáló kerékpártúrákat szervezünk, amelyek teljesítésével értékes nyereményekben részesülhetnek a résztvevő gyerekek és felnőttek egyaránt” – mondta el Czirákiné Pakulár Judit alpolgármester.

A fürdőváros küldetésének egyik alapköve, hogy mindenkihez eljuttassa a megelőzés fontosságát, ezért a Zalakarosi Fürdő, az ország első kerékpárbarát fürdőjeként kedvezményes bringás fürdőbelépővel, GO BIKE vitalizáló masszázs bevezetésével és kerékpártárolókkal áll a kezdeményezés mellé – jelezte Cziráki László, a Zalakarosi Fürdő vezérigazgatója.

Zalakaros strandfürdőA fürdő kerékpárbarát szolgáltatásait a szálláshelyek is a csomagjaikba építhetik, valamint a recepción „lerakott” slusszkulcsért cserébe ők is adhatnak ticketeket a tematikus csomagot lefoglaló vendégeiknek, amellyel aztán a helyi Tourinform Irodában díjmentesen kölcsönözhetnek kerékpárt.

„A kerékpározás támogatása kitűnően illeszkedik a zalakarosi Hat Érzékkoncepciónkba, hiszen a program egyik célja, hogy az egészségmegőrzést, mint életformát népszerűsítsük a fenntartható, szelíd turizmus jegyében. A zalakarosi fürdő gyógyító érintései, a zalai erdők és a Kis-Balaton impozáns látványa mellett itt még valóban hallhatjuk a csend hangját és érezhetjük a levegő illatát” – fogalmaz Kovács Szabolcs, a Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője, a GO BIKE integrált program ötletgazdája.