• A 2016-ban átadott új szálloda és a fedett élményfürdő után újabb fejlesztés valósulhat meg Lentiben.

  • Ennek köszönhetően többet között a fürdőkomplexum gyógyászati kapacitása is jelentősen bővülni fog.

Tegnap jelentették be, hogy a Lenti Termálfürdő és Szent György Energiaparkban több mint 2,4 milliárd forintos beruházást hajtanak végre. Ennek során felújítják a fedett fürdőt, a főbejáratot és az éttermet, valamint a tízszeresére bővítik a fürdőgyógyászati kapacitást. A beruházásnak köszönhetően komoly esély van arra, hogy az eddiginél is több turista érkezzen Lentibe és térségébe.

2020 első 11 hónapjában 20 ezer vendég szállt meg Lentiben, ahol 57 ezer vendégéjszakát töltöttek, túlnyomó többségükben hazai vendégek. A korábbi években a külföldi turisták jellemzően Ausztriából, Csehországból, Németországból, Szlovéniából és Lengyelországból keresték fel Lentit. A Zala megyei város vendégszámának növelésére ugyancsak hatással lehet a nemrég a turisztikai ügynökség vagyonkezelésébe került sármelléki repülőtér fejlesztése is.

A most kapott támogatás révén felújítják a fedett fürdő vizes és gépészeti rendszerét, átalakítják a főbejáratot és bővítik az itt lévő éttermet, továbbá új gyógyászati szolgáltatásokat indítanak el, amihez kitűnő alapot jelent a lenti gyógyvíz is.

Kárpáti Zoltán, a Lenti Gyógyfürdő Kft. ügyvezető igazgatója a beruházás részletei között említette, hogy a gyógyászati részleg jelenlegi 114 négyzetméteres területét a tízszeresére bővítik, és az oxigénterápia mellett szén-dioxid-szobát, iszapfürdőt, antigravitációs kezelőt és krioszaunát is kialakítanak. Az igazgató elmondta, hogy a reményeik szerint a beruházás révén a gyógycentrum látogatóinak száma megtízszereződik, a szálláshelyeken pedig 50 százalékkal is megnövekedhet az átlagos tartózkodási idő.

Lenti TermálfürdőLegutóbb 2016-ban valósult meg egy komolyabb turisztikai fejlesztés Lentiben. Akkor egy 3,3 milliárd forint értékű beruházás keretében négycsillagos, 94 szobás szállodát építettek.

Szintén ennek a fejlesztési projekten a része volt egy fedett élményfürdő építése is, ami az elmúlt években számos új vendégek vonzott a szlovén határhoz közeli kisvárosba. Tavaly a fürdő melletti hotel csaknem 75 százalékos kihasználtsággal működött, vagyis 24 ezer vendégéjszakát töltöttek el ott az érkezők, a fürdő pedig 352 ezer vendéget fogadott, 60 százalékban külföldieket.

Zala megye gyógyfürdőinek listáját itt találja!

(MTI/Termál Online)