• Ahhoz képest, hogy a pandémia miatt később indult a nyári szezon, nagyon jó vendégforgalmat ért el az Aquaticum Strandfürdő.

  • Felújításokat terveznek a mediterrán élményfürdőben és hamarosan egy új szálloda is épül az fürdőkomplexum területén.

A héten a Debrecen Televízió vendége volt Fazekas Lajos, a Debreceni Gyógyfürdő Kft. ügyvezető igazgatója. A beszélgetést lejjebb görgetve megtekinthetik. Elhangzott, hogy kettős év volt ez a fürdőüzemeltető társaság számára, hiszen egyrészt 2020 nagyon jól indult, a januári és februári vendégforgalmi adatok alapján úgy tűnt, hogy ez egy rekordév lehet. Ráadásul idén nyitották meg az újjáépített Aquaticum Strandfürdőt. Másrészt a pandémia miatt hónapokra be kellett zárni a fürdőket, illetve voltak időszakok, amikor csak korlátozottan működhettek.

Fazekas Lajos elmondása szerint a járvány miatt 1,2 milliárd forintnyi árbevételük esett ki az eredeti tervekhez képest. Az új Aquaticum Strandfürdő idén 161 ezer vendéget vonzott. Csak összehasonlításképpen: ez a négyszerese annak, amit a régi strandfürdő elért a bezárása előtti években. Arról nem is beszélve, hogy a strandszezon eleje idén kimaradt, az új fürdőt végül csak június 20-án tudták átadni. Ráadásul jövőre már 200 ezret meghaladó vendégszámmal kalkulálnak a strandfürdő esetében. Ehhez azt érdemes tudni, hogy a strand fénykorát jelentő 1980-as években 180-190 ezer vendégük volt egy-egy szezonban.

A vendégek visszajelzései nagyon pozitívak az új Aquaticum strandfürdővel kapcsolatban. Ugyanakkor jövőre azért változtatásokat is terveznek, így például gyorsítanák a beléptetést és a karórás fizetést, fejlesztenék az öltözőket, javítanának a kertészeti tevékenységen. A játszótérhez és a szabadtéri kondiparkhoz pedig árnyékolókat fognak kihelyezni.

Aquaticum Strandfürdő éjszakaAz Aquaticum Mediterrán Élményfürdő jövőre már 18 éves lesz, ezért ott is szükségessé válik néhány fejlesztés. A burkolatok cseréjét, a vizesblokkok felújítását tervezik, de új attrakciókat is kialakítanának. Ezen felül a régi fedett uszodát is szeretnék újra megnyitni.

Az egész évben működő élményfürdő forgalmát már érzékenyebben érintette a koronavírus-járvány. „Békeidőben” évi 200-250 ezer vendége szokott lenni a fedett élményfürdőnek, idén ez 130-140 ezer körül alakult.

A jövőre vonatkozóan már egy újabb jelentősebb fejlesztést is beharangoztak, ugyanis az élményfürdő és a strand közötti területen egy új szállodát fognak építeni. Erre azért van szükség, mert a jelenlegi szálláskapacitás olykor már szűkösnek bizonyult. Ez a beruházás majd 2022-ben veszi kezdetét, addig a tervezési fázis zajlik. Az új hotel családbarát szolgáltatásokat fog nyújtani és négycsillagos, superior besorolású lesz.

Január elsejétől egy inkább technikai jellegű változás is lesz a debreceni fürdőüzemeltető társaság életében. A jelenlegi Debreceni Gyógyfürdő Kft. elnevezést a fürdőknél és a szállodánál is használt Aquaticum márkanév váltja és így Aquaticum Debrecen Kft. néven folytatják a tevékenységüket.