• Különleges, többmedencés szabadtéri fürdő, hiánypótló fedett élményfürdő, valamint egy teljesen megújuló kis termálfürdő is 2021-ben fogja megnyitni a kapuit.

  • Több fürdős újdonságot is tartogat a jövő esztendő.

Az elmúlt hetekben számos fürdőfejlesztést jelentettek be az ország gyakorlatilag minden szegletéből. Ezek egy része inkább felújítás lesz, vagy éppen egyes fürdőegységek – például a gyógyászat – bővítéséről szól az adott projekt. Más esetekben pedig olyan nagyságrendű lesz a fejlesztés, hogy gyakorlatilag egy új fürdő épül, ilyen a Győrben megvalósuló beruházás.

Utóbbira volt egyébként jó példa az idén átadott debreceni Aquaticum Strandfürdő is. Ott egy meglévő strandfürdőt újítottak fel, de az új fürdő tulajdonképpen köszönőviszonyban sincs a régi stranddal, ez lényegében egy teljesen új létesítmény.

A frissen bejelentett fürdőfejlesztések közül azonban a többség még nem a jövő évben, hanem majd csak 2022-ben, vagy 2023-ban fog megvalósulni. Akadnak azonban olyan, korábban elkezdett beruházások, amelyek a jövőre érnek be.

Várhatóan a 2021-es strandszezonra elkészül a hajdúszoboszlói Hungarospa fürdőkomplexum nagy újdonsága, az úgynevezett Prémium Zóna. Ez egy különálló fürdőrészleg lesz a strandfürdőn belül, a Csónakázó-tó partján. Az exkluzív fürdőrészlegben öt medence kap helyet, ezeknek az együttes vízfelülete elérni a 2500 négyzetmétert. A beruházást egy 3 milliárd forintos állami támogatás révén valósítja meg a Hungarospa Zrt. Idén nyári légifelvételeket ide kattintva találhat az építkezés akkori állásáról.

Hungarospa Tahiti BeachNéhány nappal ezelőtt harangoztuk be, hogy elkészült Miskolctapolca legújabb fürdője, az Ellipsum. Ez az eddigi Miskolctapolcai Strandfürdővel fog egy egységet alkotni, így a teljes neve Ellipsum Élmény- és Strandfürdő lesz. A strand eddig is rendelkezett egy kis wellness részleggel, de lényegét tekintve egy szezonális fürdőről volt szó. A most elkészült beruházásnak köszönhetően viszont egy tágas, fedett élményfürdővel bővül az üdülőhely kínálata, ami egész évben várja a vendégeket.

A közel 13 milliárd forintból megvalósított élményfürdő már elkészült, de a műszaki átadás, a próbaüzem és a hatósági engedélyek beszerzése miatt még a pandémia nélkül is átcsúszott volna az átadása 2021-re. Jelen állás szerint az tűnik reálisnak, hogy valamikor a tavasz folyamán lehet majd először felkeresni a vadonatúj élményfürdőt.

Ellipsum Élményfürdő MiskolctapolcaMeg kell említeni egy további fürdőfejlesztést is. Ennek révén nem egy eddig nem létező fürdő épül, hanem egy meglévőt építenek át. Azonban mindezek révén gyakorlatilag egy új fürdőt vehetnek birtokba a vendégek Mezőcsáton.

Nekik tulajdonképpen hatalmas mázlijuk volt a fürdők számára vérzivatarosnak számító idei évvel. A Mezőcsáti Termálfürdőt ugyanis március végétől kezdve egészen december végéig amúgy is bezártak volna, azaz ez az esztendő mindenképpen kiesett volna nekik. A termálfürdő eddig három szabadtéri és egy fedett medencével rendelkezett. A jelenleg is zajló, 500 millió forint értékű beruházás révén egy több mint 200 négyzetméteres családi családi élménymedencét alakítanak ki sodrófolyóval, hát- és nyakmasszírozókkal. Épül egy új gyermekmedence is, kis vízicsúszdával.

Mezőcsát termálfürdőEzen felül felújítják a régi termálmedencét, valamint korszerűsítik a fürdőépületet és a parkolót is. Továbbá egy új hideg vizes kutat is fúrnak. A megújult Mezőcsáti Termálfürdőt valamikor a jövő év folyamán fogják megnyitni.