• Jelentős bővítés és felújítás kezdődik a Mezőcsáton található termálfürdőben.

  • A közel 500 millió forintos beruházás várhatóan az év végére készül el.

A koronavírusos veszélyhelyzet miatt március 17. óta a Mezőcsáti Termálfürdő is zárva tart. Azonban a hazai fürdők döntő többségével ellentétben számukra ez kisebb kiesést jelent, ugyanis március végétől amúgy is hónapokig bezárta volna kapuit a fürdő.

Még tavaly írtunk arról, hogy egy állami támogatásnak köszönhetően jelentős fejlesztés kezdődhet a kis hangulatos termálfürdőben. Időközben a közbeszerzési pályázat is lezajlott és március 16-án az ezzel kapcsolatos szerződést is aláírták a nyertes Szilvási Kft.-vel.

A fürdőben eddig három szabadtéri és egy fedett medence állt a vendégek rendelkezésére. A most kezdődő fürdőfejlesztés részeként építenek egy új, 226 négyzetméteres családi élménymedencét, amiben sodrófolyosó, 16 darab hát- és lábmasszázs, 4 nyakzuhany és 4 gejzír is helyet kap. Szintén az újdonságok közé fog tartozni, hogy épül egy vadonatúj, 35 négyzetméteres gyermekmedence is, aminek egy minicsúszda is a része lesz.

Felújítják a meglévő, 300 négyzetméteres töltő-ürítő rendszerű termálmedencét. Teljesen megújul a bejárati- és öltözőépület. A belső medencét magában foglaló épületet szigetelik, a tetőt és a nyílászárókat cserélik, felújítják a medence körüli részeket és légtechnikai rendszert is kiépítenek.

Mezőcsát termálfürdő

A fürdőfejlesztés része az elektromos hálózat korszerűsítése, valamint fúrnak új hideg vizes kutat és felújítják a parkolót is. A beruházás 480 millió forintba kerül és a tervek szerint december 31-ig fog végezni a kivitelező. Az eredeti terv is az volt, hogy március végétől december végéig emiatt zárva tartanak.

Az 5600 lakosú Mezőcsát Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, azon belül is Miskolc és Mezőkövesd között nagyjából félúton található. A családias hangulata miatt az 5,5 hektáros, parkosított területen fekvő fürdő amolyan titkos fürdős tippnek is számított.

A fenti beruházások ugyan jelentősek lesznek, de azért szerintünk az eddigi előnyei is megmaradnak a termálfürdőnek.