• Költséget spórolnak azzal, hogy időlegesen birkák legelik le a füvet a szegedi élményfürdő szabadtéri részén.

  • A birkáknak láthatóan tetszik a feladat.

A hét közepén a Délmagyar.hu már közölt néhány fotót a szegedi Napfényfürdő Aquapolis udvarán füvet legelő birkákról. Tegnap pedig az RTL Klub hírműsora egy tudósítást is szentelt a munkára fogott állatokról.

Egy nézőtől kaptak felvételeket arról, hogy a birkák szabadon jönnek, mennek és legelésznek a koronavírus-járvány miatt zárva tartó fürdő udvarán. A Híradónak nyilatkozott a fürdő egyik dolgozója, aki nehezményezte, hogy birkák a legelés közben összepiszkítják a járdákat.

Amikor a stáb kiment a termálfürdőhöz, akkor a birkákat már villanypásztorral kerítették körbe, így csak egy adott területen tudtak legelészni. A fürdő vezetője annyit mondott minderről a hírműsornak, hogy vírushelyzet miatt a parkosításért felelős cég is nehéz helyzetbe került, ezért nem volt, aki gondozza a strandi részt és ezért vetették be a “biofűnyírókat”. A megoldást egyébként csak átmenetileg, a jelenlegi rendkívüli helyzetre való tekintettel alkalmazzák.

Amúgy a birkák ürülékét szerves trágyaként előszeretettel használják mind a mai napig, a 19. században pedig még borogatást is készítettek belőle – számolt be róla a hírműsor.