• Egy új családi élménymedencével bővül a termálfürdő kínálata, de az egyik meglévő medencét is korszerűsítik és a fedett fürdőegységben is lesznek újdonságok.

  • Még idén elkezdődik a beruházás.

Mezőcsáton egy kis hangulatos termálfürdő található. A fürdőben egy fedett és három szabadtéri medence áll a vendégek rendelkezésére. Az itt található nátrium-hidrogénkarbonátos termálvíznek a tapasztalatok szerint az ízületi és reumatikus betegségekre van kedvező hatása.

A mezőcsáti fürdő egész évben nyitva tart, viszont azt érdemes tudni, hogy a nyári szezonon kívül csak péntek délután nyitnak, valamint szombaton és vasárnap üzemel a fürdő. Illetve a hamarosan kezdődő nyári szezonban keddtől vasárnapig tart nyitva a fürdő, azaz a hétfő szünnap.

Az Észak-Magyarország napilap híre szerint egy állami támogatásnak köszönhetően hamarosan fejlesztések várhatók a termálfürdőben. Ezek közül a legjelentősebb újdonság egy vadonatúj családi élménymedence lesz. Ezzel párhuzamosan a nagy termálmedencéjük csempeburkolatot kap és élményelemekkel szerelik fel.

A beruházás érinti a fürdő fogadóépületét is, megújulnak a mosdók és a zuhanyzók, új burkolatot kap a fedett fürdőrész, ahol légtechnikai fejlesztés is lesz. Mindezeken felül egy parkolót is kialakítanak a fürdő előtti részen. Az önkormányzat tervei szerint még az idei évben elkezdődnek a munkálatok, amelyek 2020 végére fejeződhetnek be.

Mezőcsát termálfürdő