• A hajdúszoboszlói Hungarospa területén jelenleg is dolgoznak a Prémium Zóna nevű új fürdőrészlegen.

  • Az újdonság a jövő évi turisztikai szezonra fog elkészülni.

A Hungarospa vezetősége négy évvel ezelőtt mutatta be az első látványterveket a strandfürdői részre tervezett beruházásról. Az eleinte még Tahiti Beach-nek nevezett, majd Prémium Zónának elkeresztelt fejlesztést a Csónakázó-tó északi partján valósítják meg.

Ez egy többmedencés, exkluzív fürdőrészleget jelent, ahol öt medencét alakítanak ki, mintegy 2500 négyzetméternyi vízfelülettel, vízesésekkel, sziklákkal. A részleg befogadóképessége eléri az ezer főt.

A több mint hárommilliárd forintba kerülő fejlesztés akkor kapott nagy lendületet, amikor a „strandfürdő minőségi kínálatbővítése, új egyedi élményövezet kialakításával” címmel állami támogatáshoz jutott a fürdő.

A Hungarospa Prémium Zóna építése tavaly vette kezdetét. A járványhelyzet az építkezést is befolyásolta, emiatt az eredeti tervekkel ellentétben az idei szezonra még nem készül el, viszont a 2021-es strandszezonban már gyakorlatilag biztosan birtokba vehetik a vendégek az újdonságot.

A napokban Nagy Géza töltött fel a YouTube-ra egy drónvideót, amin látható az építkezés területe és az is, hogy már az összes medence szerkezetkész. Ugyanakkor ettől függetlenül is érdekes a videó, mert megnézhetjük a teljes strandfürdőt a magasból. A tradicionális strandrész, a mediterrán tengerpart medence, az Aqua-Palace és a gyógyfürdő épülete, a távolban a csúszdapark, illetve az összes környező szállodaépület is feltűnik a felvételen. Érdemes megnézni:

A fürdős programokról ide kattintva olvashat.